ירדנה ג'נאח ועוגת הקדאיף, מלבי וקצפת

ירדנה ג'נאח מנציחה את זכרה של אמה במטבח. ויש לה גם מתכון בחמש שכבות

"הבקשה האחרונה של אמי היתה שאפיץ את סודות המטבח שלה", מספרת ירדנה ג'נאח שהקימה קבוצת פייסבוק שכולה מתכונים. וקבלו מתכון לעוגת קדאיף, מלבי וקצפת

פורסם בתאריך: 23.1.20 14:35

קצת על עצמך: "אני ירדנה ג'נאח בן דוסא, בת 51, אמא לשלושה בנים בוגרים וסבתא לנכד בן שמונה חודשים. אני עובדת כמעצבת גבות וכל שעות הפנאי שלי מנוצלות לטובת בישול ואפייה והעברת הידע שרכשתי במרוצת השנים מאמי שרה ז"ל. כל מטרתי היא לעמוד בבקשתה האחרונה – שאלמד בעצמי ואלמד אחרים ואפיץ את סודות המטבח שלה, עם כל המאכלים הטריפוליטאים שנהגה להכין, ואנציח את זכרה. יש לי שלוש אחיות ושני אחים ואני הרביעית, הבת הקטנה. אני באה ממשפחה מוכרת וידועה בלב הגדול שלה ובנתינה לזולת. מאז מות אמי, בעקבות הטיפול המסור והארוך שהענקתי לה, איבדתי את רוב לקוחותיי בתחום עיצוב הגבות וחלומי הוא לפתוח מקום קטן משלי שבו אנציח את שמה של אמי ואציע את כל המאכלים שיוצאים מהלב ומהידיים שלי. בשנים האחרונות אני מבשלת למשפחה מעוטת יכולת ומנסה לעזור ולהעניק מעצמי כל מה שאני יכולה ומסוגלת. יש לי שכנים זוג מבוגר שאני חולקת איתו תבשילים ומאפים".

רקע בעיר: "נולדתי, גדלתי והתחנכתי בשכונת יד התשעה בהרצליה. למדתי בבית הספר היסודי הרצל שהיה בשכונה ולאחר מכן בתיכון אמירים שהיה במרכז העיר ליד התחנה המרכזית. כיום אני מתגוררת בשכונת נווה עמל עם משפחתי".

מאיפה האהבה למטבח: "אהבתי למטבח הגיעה בעקבות זה שגדלתי לאמא נכה לוחמת שכל חיי שירתי אותה ומצאתי את עצמי עזר כנגדה והייתי יד ימינה. לאחר מותה של אמי, לפני ארבע שנים, בנר הראשון של חנוכה, שקעתי בדיכאון ומשפחתי התחילה לדאוג ולשלוח אותי לפסיכולוגים. הבנתי שאני חייבת לעצור את זה ולעזור לעצמי ולאחר שנה הרמתי ראש והחלטתי שאני משקמת את עצמי דרך העשייה במטבח, שזה היה עבורי מפלט ופורקן. לקוחה המליצה לי לפתוח פרופיל בפייסבוק ומשם זה התחיל. התחלתי לשתף את מתכוניה של אמי ז"ל ובמרוצת הזמן פיתחתי מתכונים משלי. מהר מאוד מצאתי את עצמי מוקפת באלפי חברים ועוקבים שתמכו בי בימים קשים ובשמחות. בניתי לי תוך ארבע שנים משפחה ענקית שעד היום חלקם מתארחים אצלי כי הם סקרנים לדעת מי עומדת מאחורי כל הפוסטים. כיום אני מנהלת קבוצת בישול בפייסבוק בשם 'מאסטר מתכונים' יחד עם דיוויד ביטון. הקבוצה מעלה כל יום מתכונים ופעילה מאוד. פתחנו השבוע אתר חדש שבו כל עוקב או עוקבת יכולים לבנות לעצמם ספר מתכונים משלהם. בנוסף אני פעילה ב-12 קבוצות בישול שונות בפייסבוק".

שף או קונדיטור אהוב: "חיים כהן. בקבוצות הבישול שאני פעילה בהן יש הרבה שפים וקונדיטורים מוכשרים ואת כולם אני מעריכה ויש כאלה שגורמים לי להשראה כמו השף מיכה כלפה, השף ליאור שרף והשף שמואל ששון".

מנה אהובה: "קוסקוס מפרום וכל מתכון של אמא שלי שהטעם והריח שלו חקוק בזיכרוני".

בישול או אפייה: "גם וגם. אני אוהבת יותר להתעסק בבצקים כי כל מאפה שאני מכינה יוצא יצירתי מאוד".

מה התבלין שלך: "התבלין שאני משתמשת בו הכי הרבה הוא תבלין האהבה, אהבת חינם. אני משתמשת הרבה בפפריקה מתוקה, בהרט וכמון".

מה בתפריט של יום שישי: "לרוב ממתכוניה של אמי – קציצות, קוסקוס, חריימה, חמין, לחם בית, פרגיות וסלטים טובים".

המנה הראשונה שהכנת: "עיסדה, מאכל טריפוליטאי עתיק יומין שעשוי מסולת ודג מאוד מיוחד בשם רינגה. הרוטב הוא חריף ואדום עם תבלינים מיוחדים. היית בת 19 וחצי, רק התחתנתי והכנתי לאמא שלי וכשהגשתי לה היא אמרה לי 'אני מלמדת אותך ולך יוצא יותר טעים משלי'".

המומחיות שלך במטבח: "קטונתי מלהיות מומחית. אני שואבת את הידע מחבריי בפייסבוק, בונה מתכונים ואין לי גבול ביצירתיות, אני מאוד אוהבת לגעת וליצור".

המנה הכי מוזרה שהכנת: "הכנתי הרבה מנות מוזרות. לא מזמן העליתי לייב לקינוח מדהים – פרוסת לחם מגולגלת ומטוגנת במלבי".

מה לא תסכימי לבשל או לאכול: "אני מבשלת הכל מהכל, אבל אני לא אוכלת בשר כי אני צמחונית".

 

מתכון לשבת

עוגת קדאיף, מלבי וקצפת (חמש שכבות)

המצרכים:

250 גרם שערות קדאיף
400 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
3 טיפות תמצית מי ורדים
כליטר חלב
6 כפות קורנפלור
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל

אופן ההכנה:

שכבה ראשונה: לוקחים 250 גרם שערות קדאיף ומכניסים לתנור לאפייה קצרה של כשש דקות עד להשחמה של השערות. לאחר מכן ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד מריר ו-20 גרם חמאה ומערבבים עם השערות. יש להדק היטב לתבנית עגולה 26 ס"מ ולהניח בצד.

שכבה שנייה: מבשלים על הגז כליטר חלב פחות כוס אחת. בכוס החלב נכניס שש כפות קורנפלור, חצי כוס סוכר ושלוש טיפות של תמצית מי ורדים. לקראת סוף הרתיחה של הליטר חלב מוסיפים את כוס החלב עם הקורנפלור ומערבבים כל הזמן עד לסמיכות. אחר כך יש לשפוך על התחתית שהכנו ולהכניס למקרר למשך שעתיים.

שכבה שלישית: מקציפים 1 שמנת מתוקה ,1 אינסטנט וניל וכוס חלב ושופכים על שכבת המלבי.

שכבה רביעית – גנאש: לוקחים 200 גרם שוקולד מריר, 1 שמנת מתוקה וממיסים במיקרו, מערבבים היטב ושופכים מעל הקצפת.

שכבה חמישית: לוקחים חופן של שערות קדאיף מכניסים לתנור עד להשחמה ומפזרים מעל.

בתיאבון!
שבת שלום

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר