צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE
צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

בצאת ישראל לדיאטה

אחרי המצות, המופלטות וארוחות החג הכבדות מציעים שפים ממסעדות בשרון ששה מתכונים לסלטים קלילים, רעננים ובריאים. חזל”ש מוצלח

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים

באדיבות קפה גרג

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים. צילום אלעד גוטמן

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים. צילום אלעד גוטמן

הרכיבים (4 מנות):
6 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים
כוס חומץ
כוס סוכר
כוס מים
חצי כפית מלח
גביע שמנת חמוצה / 100 גרם גבינת רוקפור
50 גרם חמאה
מעט בצל ירוק קצוץ
40 גרם אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה: בסיר קטן שמים את החומץ, המים, הסוכר, המלח והסלקים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הסלקים. לפני ההגשה מוסיפים את החמאה עד לקבלת רוטב אחיד ומבריק בצבעו. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים בה באופן חופשי את השמנת החמוצה או גבינת הרוקפור ומפזרים בצל ירוק ואגוזים.

סלט וואקמה

באדיבות מסעדת ג’פניקה, אחוזה 95, רעננה

סלט פטה עם פלחי בטטה קרנץ’. צילום אסף לוי

סלט פטה עם פלחי בטטה קרנץ’. צילום אסף לוי

הרכיבים לסלט (2 מנות):
150 גרם אצות ווקאמה מושרות במים קרים למשך שעה
50 גרם אטריות שעועית מושרות במים חמים למשך חצי שעה
50 גרם מלפפון חתוך לג’וליאנים
½ כפית בצל ירוק חתוך לטבעות
קורט של שומשום לבן קלוי
רכיבים לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
כף סוכר
2 כפיות חומץ
כף מיץ לימון
כפית שמן שומשום
אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי הרוטב עד להמסת הסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את האצות, המלפפון, אטריות השעועית, מתבלים עם הרוטב לפי הטעם הרצוי. מומלץ לקשט עם טבעות בצל ירוק ושומשום מעל.

סלט פטה עם פלחי בטטה קרנץ’

באדיבות השף אילן פנחס, רשת BBB

סלט פטה עם פלחי בטטה קרנץ’. צילום אסף לוי

סלט פטה עם פלחי בטטה קרנץ’. צילום אסף לוי

הרכיבים לסלט (2 מנות):
מיקס תערובת חסה (4 עלי לבבות חסה ערבית חתוכים, 4 עלי חסה אלון אדום ו-2 עלי חסה אלון ירוק)
1/2 מלפפון חתוך לטבעות עגולות
4 חצי עגבניות שרי
1/4 פלפל אדום חתוך לרצועות
1/4 פלפל צהובה חתוך לרצועות
5 טבעות בצל סגול
5 יח’ זיתי קלמטה מגולענים
80 גרם גבינת פטה רכה
כפית גרעיני חמנייה קלויים
1/2 לימון טרי סחוט
כפית שמן זית איכותי
להכנת צ’יפס בטטה קריספי: בעזרת קולפן יש לקלף את הבטטה. לאחר הסרת הקליפה, בתנועה קלה מסובבים את הבטטה נגד הקולפן עד אשר יוצרים כ-10 רצועות דקות חצי עגולות. מטגנים את רצועות הבטטה הקלופה בשמן חם לזמן קצר ומעבירים לנייר סופג.
אופן הכנת הסלט: לקערת ערבוב יש להכניס את המלפפון, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, פלפלים ובצל סגול. מטבלים במיץ לימון ושמן זית ומעבירים לקערת סלט ומעל מגרדים את גבינת הפטה. מפזרים את גרעיני החמנייה, ומניחים את הצ’יפס בטטה קריספי מעל הגבינה.

סלט סלק ותפוחים

באדיבות קפה ביגה, קניון כפר סבא הירוקה

סלט סלק ותפוחים. צילום קנספטיק

סלט סלק ותפוחים. צילום קנספטיק

הרכיבים (2 מנות):
סלק בינוני חתוך למקלות דקים
תפוח עץ חתוך למקלות דקים
50 גרם אגוזי מלך שבורים
50 חמוציות
חצי גבעול סלרי פרוס דק
5 עלי בזיליקום פרוסים
100 גרם עלים צעירים או רוקט
30 גרם סילאן
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
100 גרם גבינת רוקפור מגורדת או טבעות גבינת עזים מטוגנות עם קמח ביצה ופירורי לחם.
אופן ההכנה: מכניסים לקערה את הסלק ומעליו מזלפים את השמן זית, מיץ הלימון והסילאן. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה יפה. למעלה מוסיפים את הגבינה המגורדת ומגישים.

סלט קיסר

באדיבות רמי יופה, שף מסעדת RUBIS , קניון ערים כפר סבא


הרכיבים (2 מנות):
200 גרם חזה עוף
חופן עלי חסה שטופים
חופן עלי רוקט שטופים
4-5 ענפי פטרוזיליה קצוצה דק
עגבנייה חתוכה לפלחים
בצל סגול קצוץ דק
קורט זעתר
קורט מלח גס ופלפל גרוס
שמן זית
אופן ההכנה: צולים את חזה העוף על הגריל או מחבת פסים חמה למשך שתי דקות. בקערה או צלחת עמוקה מניחים חופן עלי חסה וחופן עלי רוקט, עגבנייה, בצל ופטרוזיליה. מפזרים מעט שמן ומתבלים במלח פלפל ומניחים מעל את חזה העוף הצלוי. ניתן לפזר מעל רוטב ויניגרט הדרים או לחילופין טחינה גולמית ומעט לימון.

סלט ירקות "שוק" עם גבינה בולגרית

באדיבות רשת ארומה, מתחם אושילנד כ"ס, קניון ערים כ"ס, קניון G כ"ס, בית החולים מאיר, שדרות ח"ן 6 הרצליה פיתוח, קניון שבעת הכוכבים, קניון חוצות שפיים, קניון רננים רעננה

סלט ירקות ‘’שוק’’ . צילום רונן מנגן

סלט ירקות ‘’שוק’’ . צילום רונן מנגן

רכיבים:

גבינה בולגרית 5% (הכמות לפי הטעם)

2 עגבניות

2 מלפפונים

4-5 עלי כרוב לבן

4-5 עלי כרוב אדום

חופן ג'עלה (תערובת גרעיני סויה קלויים, חמנייה ודלעת)

נענע

בזיליקום

שמן זית

מיץ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה: קוצצים את עלי הכרוב, הבזילקום והנענע ומוסיפים מעל את העגבניות והמלפפונים חתוכים דק-דק. מפזרים בנדיבות את הגבינה הבולגרית מעל ומתבלים עם כפית שמן זית וכפית מיץ לימון. מלח ופלפל לפי הטעם.

, תודה על הרשמתך.
עתה אשר את קבלת הדיוור במייל וקבל את הידיעות החמות בעיר למייל שלך
תגיות:
אולי יעניין אותך גם

תגובות

הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר