בהמלצת בית המשפט – שני חברי מועצת העיר הרצליה מסיעת הליכוד משכו את העתירה שהגישו נגד עיריית הרצליה ומשרד הפנים בעניין שילובם בוועדות.
כזכור, לפני כחודש וחצי פרסמנו ב"צומת השרון" כי שני חברי האופוזיציה, רפי קדושים ואתי נחום, עתרו לבית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב נגד עיריית הרצליה ומשרד הפנים, בטענה כי עיריית הרצליה חרגה מהוראות הדין תוך כדי פגיעה בזכויותיהם החוקיות כחברי אופוזיציה בכל הקשור לייצוגם היחסי בוועדות העירונית ובתאגידים עירוניים. מאידך, בעירייה טענו כי השניים לא חתמו על הסדר ניגוד עניינים.
השניים טענו בעתירתם כי עוד בישיבת המועצה הראשונה, ראש העירייה יריב פישר וחברי הקואליציה עשו הכל על מנת למדר אותם מוועדות העירייה לטענתם, למרות שפקודת העיריות מחייבת להעניק לכל סיעה במועצה ייצוג לפי מפתח יחסי בכל ועדות העירייה. לטענתם, רק לאחר פעולות משפטיות שביצעו ניתן להם ייצוג מסוים בחלק מהוועדות, אך לא בוועדת ביקורת ובוועדת מכרזים וזאת בניגוד לכללי המפתח היחסי המעניקים לכל סיעה בפני עצמה ייצוג יחסי בכל ועדה
בדיון שהתקיים ביום שני בבית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב, הציגה עו"ד אילנה בראף, המייצגת את העירייה, את השתלשלות העניינים והסבירה מדוע על דעת העירייה יש לדחות את העתירה: "אנו סבורים שדין העתירה להימחק, ולא רק בשל כך שלא השתמשו בזכותם להגיש הצעה לסדר היום לשנות את ההחלטה או לשכנע את חברי המועצה בנושא אי החוקיות, אלא בעצם התנהגותם, בהגשת העתירה חודשים ארוכים אחרי שההחלטות התקבלו, לאחר שכל חברי המועצה, חוץ מהעותרים, מילאו שאלונים, אחרי שהחלטת המועצה לפרסם את הסדרי ניגודי העניינים יושמה הלכה למעשה, וההסדרים האלה מפורסמים באתר האינטרנט חוץ מהעותרים שלא מילאו את השאלונים ולפיכך העותרים מנועים ומושתקים מלפנות לביהמ"ש בבקשה לסעד שכן היו להם הזדמנויות ומסיבותיהם נמנעו מלהשתמש בסמכויות ובזכויות אלו, בכל אחד מהשלבים האלה, גם ביוני, גם באוגוסט וגם במאי, זו בעצם הודאה שמממשת את ההחלטה ולכן אנו סבורים שדין העתירה להידחות. חבר מועצה לא יכול להימנע מהצבעה, להימנע מלהביע דעתו".
בהמשך הדיון אמר עו"ד גלילי, המייצג את שני חברי המעוצה: "בהמלצת ביהמ"ש ולאחר ששקלנו את הדברים, אנו נבקש למשוך את העתירה לאור טענות המשיבה 1 (עיריית הרצליה – ש.י.) בכל הנוגע למיצוי הליכים. אנו נפנה בהצעה לסדר היום במועצה ונעלה במועצה את כלל טענותינו ביחס לאי-חוקיות החיוב במילוי שאלון ניגוד עניינים כתנאי לחברות בוועדות וחברות עירוניות והגבלת החברות על יסוד אי מילוי השאלון. אני מבהיר שאנו מתנגדים בתוקף לכל יתר הטענות ובכללן טענות הסף שהועלו על ידי המשיבה (העירייה – ש.י.). היות ומדובר בשאלה של חוקיות וחריגה מסמכות, ללא קשר לטיב ההצבעה של חברי המועצה, עדיין בהמלצת ביהמ"ש ולמען מיצוי מלוא ההליכים הפוטנציאליים אנו מסכימים למשוך את העתירה".
השופטת דנה אמיר כתבה בפסק דינה: "בהתאם לדברי בא כוח העותרים בעמ' 7 לפרוטוקול אני מורה על סילוקה של העתירה בתנאים המפורטים בדבריו ומהנימוקים שצוינו".
עו"ד גלילי מסר בתגובה להחלטת השופטת: "העתירה שהוגשה מצביעה על חריגה מסמכות מובהקת של חברי מועצת העיר שהחליטו ללא כל סמכות בחוק להגביל כהונה של חברי אופוזיציה. בית המשפט, במסגרת הדיון, ביקש לבצע "מיצוי הליכים" נוסף ולתת הזדמנות לחברי מועצת העיר לבטל בעצמם את החלטותיהם הקודמות, וכך הוסכם. ההצעה לסדר תעלה בישיבת מועצת העיר כבר ביום שלישי הקרוב".
גורמים במועצת העיר אמרו: "ככל שהדבר תלוי במועצת העיר הרצליה – חבר מועצה שאינו פועל בשקיפות ובתום לב, לא יהיה בעל זכות לטפל ולהכריע בעניינים הנידונים בוועדות העירוניות והנוגעים לכלל הציבור".
תגובות