הרצליה מרחיבה את הפעילויות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים (צילום אילוסטרציה: בינה מלאכותית)
הרצליה מרחיבה את הפעילויות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים (צילום אילוסטרציה: בינה מלאכותית)

הרצליה מרחיבה את הפעילות לילדים ולבוגרים עם צרכים מיוחדים

שבוע פעילויות מותאם, קייצת שהורחבה משבוע לשבועיים ותוכנית למשפחות שתגדל ב-2027: עיריית הרצליה מרחיבה את מסגרות התרבות והפנאי לילדים ולבוגרים עם צרכים מיוחדים

פורסם בתאריך: 20.8.26 12:31

עיריית הרצליה מרחיבה את היקף הפעילויות והמסגרות המותאמות לילדים ולבוגרים עם צרכים מיוחדים בעיר. במסגרת המהלך יתקיים בשבוע הבא "הקיץ הכי שווה" – שבוע של סדנאות ופעילויות מותאמות, ובמקביל הורחבה השנה קייצת אקים הרצליה משבוע אחד לשבועיים. בנוסף מתכננת העירייה להרחיב בשנת 2027 את תוכנית "המעגל", המיועדת לילדים עם צרכים מיוחדים ולבני משפחותיהם.

הרחבת המענים נעשית במסגרת תוכנית העבודה העירונית ובהתאם לתוכנית האב העירונית לאנשים עם צרכים מיוחדים. בעירייה מציינים כי במהלך השנה הורחבו הן מספר הפעילויות והמסגרות והן תדירותן, במטרה לאפשר לילדים ולבוגרים עם צרכים מיוחדים להשתלב בפעילות הקהילתית וליהנות ממגוון רחב יותר של פעילויות וחוויות.

מגן הילדים ועד בני 18: שבוע של פעילויות במטאור

אחד הביטויים למהלך הוא אירועי "הקיץ הכי שווה", שיתקיימו בין 23 ל-27 באוגוסט במרכז מטאור ויכללו שבוע של סדנאות ופעילויות המותאמות לילדות ולילדים עם צרכים מיוחדים.

במהלך השבוע יתקיימו פעילויות ספורט ותנועה, אמנות וטבע, שחמט, סדנאות בישול, פעילות ירוקה, כלבנות טיפולית וחדר בריחה. בנוסף יתקיימו פעילויות מוטוריקה וקואורדינציה, איור וציור קומיקס, סדנאות מוזיקה ותיפוף חווייתי.

הפעילויות מיועדות לטווח גילאים רחב – מילדי הגן ועד בני ובנות נוער בגילי 12–18 – ומחולקות באופן שיאפשר התאמה לגיל, ליכולות, לתחומי העניין ולצרכים של המשתתפים.

לפרטים ולהרשמה ל"הקיץ הכי שווה", לחצו כאן

קייצת אקים הוכפלה משבוע לשבועיים

לצד אירועי "הקיץ הכי שווה" תתקיים גם קייצת אקים הרצליה בשיתוף העירייה. הקייצת מתקיימת זו השנה הרביעית, והשנה היא הורחבה לראשונה משבוע פעילות אחד לשבועיים. בקייצת ישתתפו 24 חניכים עם מוגבלות בגילי 7–27, תושבי הרצליה ואזור השרון.

התוכנית השנה תתקיים סביב הנושא "גוף האדם" ותשלב למידה, יצירה, תנועה, תרבות וספורט, לצד פעילות חברתית. חלק מהפעילויות יתקיימו במרכז מטאור, ובנוסף ייצאו המשתתפים לפעילויות ברחבי העיר ומחוצה לו, בהן צפייה בסרט בסינמטק, פעילות במוזיאון הרצליה, ביקור בקאנטרי קלאב, באולינג ופעילות באולם הספורט.

התוכנית כוללת גם שלוש הצגות, פעילות עם בעלי חיים, שירה בציבור, מפגש ופעילות עם המשטרה ופעילות במרכז המדעים של מטאור. הפעילויות השונות יותאמו ליכולות, לצרכים ולגילים השונים של המשתתפים.

אחרי הפיילוט: "המעגל" צפויה להתרחב

מהלך נוסף שהפעילה העירייה השנה הוא תוכנית "המעגל", המתקיימת בשיתוף קהילת "הנדיב" ומשמשת מסגרת עבור ילדים עם צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם. במסגרת התוכנית נפגשות המשפחות עם משפחות וקבוצות נוספות לפעילויות משותפות, שמטרתן לאפשר היכרות, שיתוף וחוויה חברתית לצד תכנים מותאמים.

בעירייה מציינים כי בעקבות הפיילוט של התוכנית, בכוונתה להרחיב אותה ולהגדיל את היקף הפעילות במהלך שנת 2027.

ראש העיר יריב פישר: "במסגרת תוכניות העבודה של ועדת ההיגוי ובהתאם לתוכנית האב הייעודית לאנשים עם צרכים מיוחדים, הגדלנו את מספר הפעילויות ואת התדירות שלהן, ואנחנו ממשיכים ליצור עוד ועוד הזדמנויות לפעילות, למפגש, לעצמאות ולשייכות".

פישר הוסיף: "מאחורי כל פעילות כזו עומדת משפחה שמבקשת עבור הילד או הילדה שלה את מה שכל הורה מבקש – חוויות, חברים, הזדמנות ושוויון. זו האחריות שלנו כעירייה לוודא שהמענים האלה קיימים, נגישים ומותאמים".

חבר המועצה וסגן יו"ר ועדת ההיגוי דרור בן עמי: "יצרנו את ועדת ההיגוי לצרכים מיוחדים לפני כשנתיים כדי למפות פערים ולקדם פתרונות ופעילויות לאוכלוסייה המיוחדת של הרצליה. יש התקדמות רבה בתחומי החינוך והתעסוקה, והקיץ גם בתרבות והפנאי. נמשיך להשתפר כדי להיות העיר הכי שווה בארץ".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר