טענות קשות ומזעזעות למקרי אלימות של תלמידים בכיתה ח' בחטיבת ביניים בהרצליה: משפחה לה ילדים בכיתה ח' בחטיבת ביניים בעיר, פנתה השבוע לעיריית הרצליה ולמשרד החינוך עם טענות מפורטות של מקרי אלימות קשים נגד ילדיהם מצד תלמידים אחרים בשכבה.
המכתב הנוקב והחריף הופנה לאדר ארד – ראש מינהל החינוך בעיריית הרצליה, לימור מילר – מנהלת האגף לחינוך העל יסודי בעיריית הרצליה ומירית שפירא – מפקחת משרד החינוך. במכתב נטען כי מאז תחילת לימודיהם בכיתה ז' סובלים הילדים מאלימות פיזית ומילולית מקבוצת תלמידים אחרת בכיתה. "אנו פונים אליך כעת, לאחר שפנינו פעמים רבות בעבר ובהווה לצוות כמו גם להנהלת בית הספר אשר נקטו בצעדים שונים בניסיון לטפל בבעיית האלימות, אולם למרות מאמציהם, האלימות והבריונות נמשכות ואף מחריפות ובפועל בית הספר לא מצליח למגר את התופעה בכלים העומדים לרשותו. המגמה המדאיגה של התגברות אירועי הבריונות והאלימות של אותה חבורה, פוגעת באופן משמעותי בילדינו ובאווירה הבית ספרית ויוצרים תחושת חוסר מוגנות", כתבו ההורים בפתח מכתבם.
לטענתם, קבוצת תלמידים אלימה מתנכלת לילדיהם אשר נתפסים אצלם כחלשים: "ילדינו חווים בריונות ואלימות אשר מתרחשים על בסיס יום יומי וכוללים הצקות בשיעורים ובהפסקות, זריקת חפצים, זריקת מזון, אלימות מילולית ופיזית, מקרים של חניקה, חסימת מעבר במרחב הציבורי או חסימת יציאה מהכיתה, מארבים והתקפות בשירותים ועוד. האלימות הקשה הזו אינה מתרחשת כך סתם. התלמידים הפוגעים יודעים איפה יש ואיפה אין מצלמות בבית הספר וכמעט תמיד מוודאים שההתקפות קורות במקומות ללא כיסוי מצלמות, כך שלא יהיה תיעוד, וכאשר נעשים בירורים הם משקרים ומחפים זה על זה".
ההורים מספרים על מקרה חריג שאירע לאחרונה: "בשבוע שעבר האלימות עלתה מדרגה נוספת, כאשר תלמיד הותקף על ידי חבורת התלמידים, כאשר חלקם תוקפים וחלקם מעודדים ומדרבנים. נזרקו לעברו כסאות, חנקו אותו והוא אף נדקר בצורה מכוונת באמצעות שבר פלסטיק חד של אחד הכיסאות, על ידי תלמיד מהקבוצה האלימה וללא חשש גם מול עדים לאירוע. הפעם זהו שיא חדש שבו קו אדום בוהק נחצה והגיע אל הרף הפלילי של דקירה וחניקה במטרה לפצוע ואף חמור מכך, ולולא הצליחו תלמידים לקרוא למורה, יכול היה האירוע להסתיים באסון. כפי שנעשה בעבר, גם במקרה הקשה הנוכחי הילדים המעורבים אמנם הושעו מידית, אך בפועל הדבר לא שיפר את המוגנות של ילדינו ולא מנע את המשך האלימות אשר בשלב זה כבר מרגישה מנורמלת. האם זה החזון החינוכי של הרצליה?".
ההורים פירטו במכתבם מקרים נוספים להתנהגות אלימה: "במהלך רוב שנה שעברה ובשנה הנוכחית אירעו אירועי אלימות קשים, הכוללים תקיפות פיזיות חוזרות ונשנות, דחיפה על השולחן ודחיקת הילד לפינה, זריקת ציוד אישי, בריונות מילולית משפילה בלתי נפסקת, הטרדות גם מחוץ לשעות בית הספר ואיומים קשים. אירועים רבים אלו שקורים בתדירות גבוהה גרמו לחרדה מועצמת, לירידה בביטחון העצמי, לדריכות בסביבת בית הספר ובשיעורים, ולדאגה מאיפה תגיע ההקנטה הבאה ואיך יתמודדו עמה. כל אלו הובילו בשנה זו לירידה בתפקוד הלימודי והחברתי ואף לסירוב להגיע לבית הספר מחשש לפגיעה נוספת יומיומית".
ההורים סיימו את פנייתם לבכירי אגף החינוך בעירייה והפיקוח במשרד החינוך בדרישה חד משמעית: "לאור הדברים, ומתוך הבנה שללא שיינתן טיפול מיידי, אסרטיבי ושונה ממה שנעשה עד היום, האירוע הבא הוא רק עניין של זמן, אנו פונים אליך בדרישה לפעול להרחקה מיידית של התלמידים הפוגעים מילדנו והכנסה של גורמי מקצוע שיפעלו בבית הספר ויסייעו לצוות ביה"ס להתמודד עם התופעה הקשה. ישנה דחיפות רבה לפעול גם לשמירה על מוגנות התלמידים כולם כבר כעת, וגם להפעיל תכניות מיידיות כמו גם ארוכות טווח שימנעו את הישנות המקרים וחלילה, החרפתם. כל הילדים זקוקים וראויים להגיע לביה"ס עם תחושת מוגנות, והביטחון שלהם אינו רק זכות בסיסית, אלא מהווה גם תנאי הכרחי לבריאותם הנפשית וכדי שיוכלו ללמוד באווירה רגועה ולהגיע להישגים".
מעיריית הרצליה נמסר בתגובה: "עיריית הרצליה רואה בחומרה גילויי אלימות ופועלת לקידום אקלים נעים ובטוח לכלל באי בית הספר. המכתב אכן התקבל במינהל החינוך והנושא בבירור ומטופל על ידי הגורמים המקצועיים, יחד עם הפיקוח על בית הספר מטעם משרד החינוך ובשיתוף מנהלת בית הספר והורי התלמידים".
ממשרד החינוך נמסר: "מוגנות התלמידים נמצאת בראש סדרי העדיפויות של הנהלת בית הספר וכל מקרי האלימות טופלו באופן יסודי, לגופו של ענין, בהתאם לחוזר מנכ"ל. תלמידים שהיו מעורבים באירועים אלימים הורחקו וזומנו עם הוריהם לשיחת משמעת. בית הספר פועל בשיתוף פעולה עם גורמים מקצועיים לרבות יועצים חינוכיים, שירותי הרווחה והפיקוח ואף עם השיטור הקהילתי וכל זאת כדי למנוע הישנות מקרים דומים ולספק מענה חינוכי ומערכתי מקיף".
תגובות