מסעדות איטלקיות מומלצות. תמונה ממאגר Shutterstock
מסעדות איטלקיות מומלצות. תמונה ממאגר Shutterstock

בון אפטיטו: מסעדות איטלקיות מומלצות

האוכל הרומנטי והאהוב ביותר הוא האוכל האיטלקי. אבל אם אתם רעבים לאוכל איטלקי מושקע, הכנו עבורכם את הרשימה הבאה שתגרום לבלוטות הטעם שלכם להשתגע. קבלו את המסעדות האיטלקיות המומלצות שלנו. בון אפטיטו

פורסם בתאריך: 23.7.19 17:09

קפיצה קטנה לאיטליה: מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי

התחרות בין המסעדות האיטלקיות לא קלה אבל התשוקה של השף והבעלים מוטי סופר, לצד יצירתיות וירידה לפרטים הקטנים, הפכה את המקום שהוא מנהל לשם דבר בעולם הקולינריה הישראלי.

התשוקה של השף מוטי סופר למטבח האיטלקי מורגשת בכל הבהרה שיוצאת מפיו, וכשהוא מדבר על העגבניות שגדלות בגינה האורגנית שהקים לפני כעשור ועל טעמי הגלידה שרק המקום שלו יודע להציע לקהל הלקוחות אי אפשר שלא לעצום עיניים, להרגיש את בלוטות הרוק עובדות ולדמיין שעברתם לרגע לאיטליה.
כבר 15 שנים שסופר, 47, הוא הבעלים של מסעדת לה רפובליקה די רונימטי הפועלת ברובע לב העיר בתל אביב. "אנחנו מסעדה איטלקית אותנטית, משפחתית, עם אוכל מאוד פשוט אבל מושקע", מבהיר סופר. "אבל אנחנו משקיעים באוכל שלנו במידה כזו שלא משתווה לאף מסעדה בארץ, כולל המפורסמות שבהן. זה מתחיל מבחירת הדגה, ממשיך לבשרים המיושנים, דרך צלעות הטלה, נתח הקצבים וכל האיכות".

אחד מהדברים שמייחדים את מסעדת לה רפובליקה היא הג'רדינו. מדובר בגינה האורגנית של המסעדה שממוקמת בשטחי הכפר הירוק ומספקת שלל ירקות ועשבי תיבול בהתאם לעונה. "יש לנו כאן עגבניות, תירס, מנגולד ועוד. מאות מטרים של גידולי מנגולד", אומר סופר. "אנחנו מפעילים גם קונדיטוריה שעושה את כל ה'לבן' בעצמה: בצקים, פסטות טריות, אפילו גלידות. יש לנו חמישה טעמים מדהימים שלדעתי אין באף מקום בעולם. אצלנו הכל עובד לפי הספר כבר 15 שנה. רוטב העגבניות שלנו למשל נעשה מעגבניות טריות. בכל חודש אנחנו מקבלים שתי טון עגבניות ובכל יום ראשון עולים לסירים 500 ק"ג עגבניות".

צילום: אייל רווח

צילום: אייל רווח

מנות מישלן

תשומת הלב לפרטים, ההקפדה על בחירה נכונה של חומרי גלם וניהול נכון יצרו למסעדה קהל מושבע שלדברי סופר "נוחת מאיטליה ומגיע ישר אלינו". "התחלנו כמעדנייה ברמת גן. אחרי זה עברנו לרמת חיל ומ-2004 אנחנו ברובע לב העיר. פתוחים כל השבוע, כולל ארוחות בוקר בשישי ובשבת. העסקיות שלנו הכי טובות כי יש בהן תמהיל של מוזיקה, מחיר, קינוח והקפה הכי טוב שיש והכל עד 100 שקל".

מוטי, אי אפשר שלא להתעלם מהתשוקה שלך כשאתה מדבר על אוכל איטלקי.

"אני מאוד מעריך מסעדות שמצליחות ויש הרבה מסעדות איטלקיות שמצליחות יותר מאיתנו, אבל מוסד כמו שאני בונה הוא לטווח הארוך. זה לא משהו של זבנג וגמרנו. בונים את זה בצורה מוסדית ושורשית. ביום שני הראשון של כל חודש למשל אנחנו מציעים ערב סגור שבו מציגים 12 מנות חדשות שלעולם לא יחזרו. אני בעצמי נכנס למטבח ומכין אותן, מדובר ממש במנות מישלן".

על מה צריך להסתכל בבחירה של מסעדה איטלקית?

"כשאני הולך לאכול במסעדה איטלקית, ואני הולך לכל מסעדה איטלקית בארץ, אני מסתכל על המדדים שהם היסוד של המטבח האיטלקי: איכות הפיצה, הרביולי, הניוקי והטירמיסו. לא מעניין אותי הבשר כי זה תלוי ספק. הסיפור נמצא בעבודת היד של הלזניה, הקנלוני והשאר".

צילום: רוני כספי

צילום: רוני כספי

מה המנה האהובה עליך במיוחד?

"אני אוכל אותה כמעט כל צהרים: פסטה פומודורו עם רוטב עגבניות ובזיליקום". המטבח האיטלקי נאלץ להתמודד עם תחרות לא קלה על טעמו של החך הישראלי מול המסעדות הבשריות או המסעדות שמגישות אוכל מקומי, ובכל זאת סופר לא מודאג. למטבח האהוב שלו יש מקום טוב בדירוג בקרב הלקוחות.

"ישראלים מאוד אוהבים אוכל אסיאתי. הם נהנים גם ממטבח עם טחינה וחציל שרוף ועכשיו יש הרבה מסעדות שמגישות טחינה. לנו, למשל, אין טחינה או סויה. רק מטבח איטלקי. יש בעיה בימים חמים למטבח האיטלקי ולפעמים בא לקהל דברים קלים יותר. האסיאתי זה מטבח של טאפאסים. התיירים מאוד מתחברים למטבח הישראלי עם השווארמה והקבב. אני מאמין שהמטבח האיטלקי הוא לאורך זמן. כשאני יושב במסעדה ורואה חציל לא כיף לי. גם לא אוהב את הפתרון הקל של הטחינה. הייתי רוצה שזה ייצא מכל המסעדות ויישאר איפה שהוא צריך".

מה הסוד בניהול של מסעדה מצליחה?

"אני גם מייעץ למסעדות וזה לפעמים הרבה יותר קל. אני גם מטפל בצוות שלנו שמונה 42 עובדים ונותן להם את האג'נדה שלי לחיים תקינים ולעולם שפוי. אתה צריך כמנהל שיהיה בך הכל: פילוסופיה, פסיכולוגיה, תשוקה, כלכליות. אחד הדברים שהשותף שלי לשעבר שינה בי זה להפוך ממסעדן שהוא אומן למסעדן שמצליח. אתה חייב לשמור על כל המדדים שפויים: מחיר, מוזיקה נעימה, אוכל מוקפד, נקי ומסודר, טריות ושירות נכון. יש מדדים שאם אתה לא שומר עליהם הפירמידה פשוט תקרוס".

אז במידה וטרם ביקרתם בארץ המגף תנו קפיצה למסעדת לה רפובליקה די רונימוטי. אחרי שתטעמו מהאוכל, תשתו מהיין ותקשיבו למוזיקה שובת הלב תבינו שלא תוכלו למצוא מקום הנאמן יותר למקור.

כתובת: מזא"ה 4, תל אביב
טלפון: 03-6470247
מעבר לאתר

מעבר לעמוד הפייסבוק

צילום: רוני כספי

צילום: רוני כספי


מסעדת טאבולה

שדרת עצים עתיקים, כמו בסרט איטלקי מימים אחרים, מובילה אל מסעדת טאבולה בהרצליה. כבר יותר מ-20 שנה שטאבולה, "שולחן" באיטלקית, מאכילה את אורחיה במנות איטלקיות אותנטיות ובאווירה שמשתנה בכל שעה של היום. בלילות מוצאים בה זוגות וחברים רומנטיקה נעימה ומסתורית, בצהריים היא לובשת ארשת עסקית ואילו בסופי שבוע פוקדות אותה משפחות שמבקשות לבלות זמן איכות יחד בשילוב עם ארוחה טובה.
תפריט המסעדה מבוסס על בשרים ופירות ים בסגנון איטלקי ומשלב גם כמה מנות טבעוניות מעולות. בזכות האהבה של דפנה ברגר, שהמסעדה בבעלותה למעלה משני עשורים, לתחום האירוח – למקום מגע אישי מיוחד שגורם לבאים בשעריו, שנוהרים אליו מכל רחבי הארץ, להרגיש בבית – תחושה כשמתחילה כבר כשנוסעים לאורך שדרת העצים העתיקה בדרך לטאבולה.

מסעדת טאבולה. צילום: נתי חדד

מסעדת טאבולה. צילום: נתי חדד

מסעדה איטלקית שהיא בית

בכניסה לטאבולה רובצת בנחת חתולת הבית המטופחת, עתותיה בידיה. דווקא משום שדפנה ברגר לא הגיעה מתחום המסעדנות, טאבולה אינה דומה לשום מסעדה אחרת. בניגוד למסעדות רבות שבהן השף והצוות מתחלפים תדיר, בטאבולה יודעים לשמור על האיכות לאורך זמן. השף, שעם הזמן הפך בן בית, מלווה את המקום שנים ארוכות, ואילו צעירים שמתחילים כמלצרים מתפתחים ביחד עם המסעדה והופכים למנהלי משמרת. אחרים, שמתחילים כעובדי מטבח, מתקדמים גם הם לתפקידים בכירים יותר. "אנחנו אוהבים לקחת את החבר'ה שלמדו וגדלו אצלנו ולהרים אותם למעלה מאשר לשכור מישהו מבחוץ", מספרת ברגר, "אנחנו ממש כמו בית".

על גבי מפות לבנות ושולחנות שמעוטרים בנרות מציעה המסעדה האיטלקית פסטות טריות שנעשות בעבודת יד, בשרים, דגים ומאכלי ים. אחת המנות הפופולריות והמיוחדות בטאבולה היא לזניה תרד ובשר ברוטב בשמל ועגבניות, לצד פילה ואנטרקוט מצוינים ושפע של מנות נוספות.

צילום: נתי חדד

צילום: נתי חדד

צילום: נתי חדד

צילום: נתי חדד

לצד אלה פותחו במסעדה מנות טבעוניות עשירות בזכות היותה של דפנה טבעונית אשר זוכות להצלחה רבה בקרב אורחי המסעדה. בין השאר תמצאו בתפריט רביולי בטטה ברוטב קוקוס עם אגוז מוסקט, קוביות בטטה ובזיליקום, קציצות עדשים, פאי רועים שמבוסס על פטריות, אפונה ובטטה וקרפצ'יו סלק.

גם בגזרת הקינוחים מוצע שפע איכותי של קינוחים מדהימים שמתחלפים ומתעדכנים כל העת, שכוללים גם מנות אחרונות טבעוניות, כאשר ניתן גם להזמין עוגות שלמות לאירועים. לצד כל אלה, עולם היין של טאבולה מציע מגוון גדול של יינות איכותיים מכל העולם ובעיקר מאיטליה.

תפריט העסקיות מוגש בימי ראשון עד שישי, בשעות 17:00-12:00. בתוך המסעדה יוכלו ליהנות האורחים מחדרים פרטיים לאירועים קטנים, עד 24 אנשים, או אירוע במסעדה כולה, עד 150 אורחים – ימי הולדת, בר מצוות, בריתות ואפילו חתונות אזרחיות. המסעדה מציעה שלושה סוגי תפריטים לאירועים – תפריט ים תיכוני, תפריט איטלקי ותפריט פרמיום, ובמקום מתקיימים אירועים רבים של התעשייה האווירית, וגם שגרירים מכל השגרירויות בסביבה אינם מוותרים על ארוחה קבועה בטאבולה.

מסעדת טאבולה
טלפון: 09-9573818
כתובת: הנשיא יצחק 75, הרצליה
מועדי פתיחה: ימים ראשון עד שבת, מ-12:00 עד חצות
קישור לאתר 

צילום: נתי חדד

צילום: נתי חדד

 


כתבה שיווקית

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר