יאיר רחלי מקבל את הסיכה מהרמטכ"ל
יאיר רחלי מקבל את הסיכה מהרמטכ"ל

תושב כפר סבא הוא האחרון שנותר בחיים מבין 12 מקבלי "אות גיבור ישראל" במלחמת העצמאות

רחלי, בן 88, קיבל אתמול תעודת הערכה וסיכה מהרמטכ"ל באירוע לפתיחת שנת ה-70 לצה"ל. את אות הגבורה קיבל על פעולת תגמול שביצע בשפרעם

פורסם בתאריך: 30.11.17 09:33

תושב כפר סבא יאיר רחלי, בן 88, הוא האחרון שנותר בחיים מבין 12 מקבלי "אות גיבור ישראל" במלחמת העצמאות. רחלי קיבל אתמול (ד') תעודת הערכה וסיכת 70 שנה לצה"ל מידי הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט, באירוע פתיחת שנת ה-70 לצה"ל שהתקיים בקריה.

באירוע, בהשתתפות נציגי פורום המטה הכללי, הוקיר צה"ל תודה ל-12 מקבלי "אות גיבור ישראל" במלחמת העצמאות, במעמד בני משפחותיהם. האות הייחודי ניתן ל-12 הלוחמים לאחר המלחמה, ביוני 1949, מנשיא המדינה, חיים ויצמן על הצטיינות יוצאת דופן שהפגינו בשדה הקרב. שמונה מהם קיבלו את האות בעודם בחיים וארבעה קיבלו את האות לאחר מותם.

בשנת 1970 אישרה הכנסת את חוק העיטורים בצה"ל, אשר קבע את שלושת העיטורים הגבוהים ביותר עבור גילויי אומץ וגבורה בשדה הקרב – עיטור הגבורה, העוז והמופת. החוק החדש המיר את "אות גיבור ישראל" שהוענק ל-12 הלוחמים לעיטור הגבורה.

רחלי נולד בחיפה בשנת 1929. הוא החל את הכשרתו בבית ספר חקלאי ברמת יוחנן כחודש לפני פרוץ המלחמה. במלחמה שירת בגדוד הראשון, פלוגה 1 במחלקה 1 בפלמ"ח. את אות הגבורה קיבל על פעולת תגמול שביצע בשפרעם, במסגרתה נטרל עמדת אויב שסיכנה את כוחותינו באמצעות רימונים, וכך התאפשר חילוצם של חבריו משדה האש. רחלי המשיך ונלחם בקרבות שונים ברחבי הארץ, כאשר הקרב האחרון בו השתתף היה הקרב במלכיה מול כוחות האויב מלבנון במאי 1948. הוא נפצע בקרב ולאחר מכן לא חזר ללחימה. בעת פציעתו בשדה הלחימה, חולץ על ידי שלושת חבריו הקרובים תחת אש האויב, אמנון בן זאב, יהושוע גלבוע ושמואל קינן. לאחר המלחמה הקים יחד עם שלושת חבריו את קיבוץ יזרעאל, בו התגורר כשנתיים לאחר מכן. ב-17 השנים שלאחר מכן עבד גם בשב"כ ובמוסד. בסיום שירותו בכוחות הביטחון הצטרף לחברת הסוכנות לביטוח כנען, בה עובד כיום בנו. החל משנת 1991 החל רחלי לכתוב בין היתר גם ספרי פילוסופיה.

יאיר רחלי בצעירותו

יאיר רחלי בצעירותו

רחלי מתגורר כיום בכפר סבא יחד עם אשתו, שלחמה אף היא במלחמת העצמאות. תום, נכדתו הצעירה ביותר, שגדלה אל סיפור הגבורה של סבה, שירתה בצבא כמדריכת רוכב שמיים ומשתחררת בימים אלו.

בטקס אתמול אמר הרמטכ"ל איזנקוט: "במשך 70 שנות עצמאותה של המדינה, נשזרו בעברנו המשותף סיפורים על תעצומות נפש, המוכיחים את מקומה של הגבורה ביסוד הווייתנו. החל מהחייל הצעיר שהסתער בשארית כוחותיו אל עבר האויב ומנע בגופו את התקדמותו, ועד האדם שהיה מוכן לחרף את נפשו למען חבריו ולמען המשימה. בני המשפחות היקרים, אנשים אלה היו יקיריכם. אנשים עזי נפש, אשר הדגימו בפועלם מה היא ערכיות אמיתית, רעות ונאמנות- למשימה, לחבר לנשק ולעם ישראל כולו".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר