ד"ר אייל זיפמן. צילום אודי מוצני
ד"ר אייל זיפמן. צילום אודי מוצני

"בעקבות תלונות על כאבי בטן ממושכים, אנחנו יכולים לעלות על מחלות כמו צליאק"

ד"ר אייל זיפמן, גסטרואנטרולוג במרפאות החוץ לילדים בבית החולים מאיר, מספר על הקשר שבין עצירות, הקאות או בעיות גדילה למערכת העיכול

פורסם בתאריך: 11.1.18 13:59

ד"ר אייל זיפמן (41, נשוי + 4), תושב כפר סבא, הוא גסטרואנטרולוג במרפאות החוץ לילדים בבית החולים מאיר. את התמחותו עשה בבית החולים מאיר והוא עובד היום בבית החולים במשרה מלאה.

"זהו תחום שמתעסק במחלות ובעיות בדרכי העיכול אבל גם בתזונה ומחלות כבד", אומר ד"ר זיפמן, "זה תחום די רחב, והוא כולל מגוון לא קטן של מחלות ובעיות מהלידה והינקות ועד גיל 18, שאז הנערים עוברים לצד של המבוגרים. אנחנו מתעסקים הרבה עם בירורים של תלונות על כאבי בטן ממושכים, הקאות ממקור לא ברור, בעיות בגדילה, מחלות דלקתיות של מערכת העיכול".

אז ילד מגיע אליך למשל עם כאבי בטן, משם זה יכול להתפתח לאין ספור כיוונים.

"אנחנו שומעים את התלונה, מראיינים את המטופל ואת ההורים, עומדים על אופי התלונות, בודקים את הילד, את מצבו הגופני, לא תמיד צריך בירור ואם צריך, חלקו יעשה בבית החולים או בקופת חולים. אנחנו קובעים אילו בדיקות יש לבצע, מתי, באיזו דחיפות. בעיקר מה שמנחה אותנו הם ההורים והילד. אם יש צורך מפנים לבדיקות מיוחדות כמו בדיקות אנדוסקופיות שאנחנו עושים".

מה הבעיות הכי שכיחות שאתם מוצאים?

"בעקבות תלונות על כאבי בטן ממושכים או עצירות, אנחנו יכולים לעלות על מחלות כמו צליאק או חשד לזה, מחלות מעי דלקתיות. לפעמים מפנים את המטופל אלינו בגלל כל מיני הפרעות בבדיקות דם שבהכרח קשורות למערכת העיכול או לכבד, ואנחנו צריכים להחליט על הבירור שנעשה או המעקב. אם אתה מתכוון לגידולים למיניהם, זו בעיה הרבה פחות נפוצה בכל הקשור לבעיות עיכול פשוטות, ובכל מקרה זו לא המחשבה הראשונה שקופצת לנו לראש, לשמחתי".

לדעתך, ילדים היום אוכלים טוב?

"יש הרבה ילדים שאוכלים טוב ובריא. רוב האוכלוסייה אוכלים בצורה משביעת רצון. בשנים האחרונות יש למזלנו עלייה במודעות לנזקים הבריאותיים שמזון מהיר וסוכר גורמים".

אז איך זה מסביר את העובדה שהנתונים מראים עלייה בהשמנה בקרב ילדים?

"בקרב המדגם המצומצם שלנו, בקרב החולים במרפאה אנחנו לא רואים עלייה משמעותית. יש רושם שיש אנשים חזקים ששפר עליהם מזלם. ובכל זאת, יש צריכה לא מועטה של חטיפים וממתקים לסוגיהם שמוטב לצמצם. אם הם אוכלים טוב, אז יש עלייה בהשמנה".

ועד כמה אתם מזהים בעיות בתזונה כגורם משמעותי בבעיות בריאותיות של הילד?

"תראה, אנשים לא באים אלינו בבעיות כמו שהילד אוכל ושותה לא נכון, אבל לפעמים אנחנו מזהים את התזונה כתורמת לבעיות של הילד, ואז אנחנו מטפלים בזה בהתאם".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר