הבית ברחוב מוהליבר 6. צילום מתוך גוגל מפות
הבית ברחוב מוהליבר 6. צילום מתוך גוגל מפות

אחרי 50 שנים התברר: לקומה בבניין אין היתר, התכנית לתמ"א 38 נעצרה

דיירי בניין ברחוב מוהליבר עתרו נגד העירייה והוועדה המקומית לאחר שגילו להפתעתם שלקומה השלישית בבניינם אין היתר בנייה, דבר המונע את שיפוץ הבניין. העירייה: נגיב בבית המשפט

פורסם בתאריך: 29.1.18 15:08

דיריים מבניין ברחוב מוהליבר 6 בהרצליה עתרו לבית המשפט המחוזי נגד עיריית הרצליה והוועדה המקומית לתכנון ובנייה הרצליה, לאחר שגילו להפתעתם כי הקומה השלישית בבניין בו הם מתגוררים נבנתה ללא היתר בנייה. בשל כך, עצרה העירייה את תכנית השיקום של הבניין מסוג תמ"א 38. כמו כן, לפי העתירה עולה כי על המגרש עליו בנוי הבניין חלה הפקעת קרקע וכי קיימת תוכנית להפקעת שטח של כ-257 מ"ר לצורך הקמת גינה ציבורית.

העתירה הוגשה בשבוע שעבר באמצעות עורכי הדין ורד כהן ורענן בר און.

"למרות שהקומה השלישית בבנין, כמו גם יתר הקומות בבנין, בנויה כבר משנת 1967, והוא נבנה באישור ובפיקוח העירייה, כאשר השטח הבנוי כמובן נרשם בפועל על שמם של בעלי הזכויות – מתיימרת העירייה לטעון, לעת הזו, כי לבניך ניתן היתר בניה עבור 2 קומות בלבד", נכתב בעתירה. לפי עורכי הדין, למעלה מ-50 שנה מספקת העירייה אישורים שונים, שנדרשו לצורך מכירת ורכישת הדירות, כמו גם אישורים לבנק למשכנתאות בגין דירות אלה, ומעולם לא העלתה טענה כאילו כל הדירות בקומה השלישית בנויות ללא היתר בניה.

"לא ברור כיצד התירו המשיבות את בניית הבנין שנבנה בפועל (3 קומות), וכיצד כיום הן טוענות, כאילו ההיתר המקורי עמד של 2 קומות", נכתב בעתירה.

 

לגבי הפקעת הקרקע נכתב בעתירה כי לטענת העירייה, ב-1971, שש שנים לאחר מתן היתר הבנייה וארבע שנים לאחר אכלוס הבניין, הופקדה בוועדה המקומית לתכנון ובנייה תכנית להפקעת 257 מ"ר לצורך שצ"פ (שטח ציבורי פתוח). "מעולם לא שולמו פיצויי הפקעה, ולא ניתנה טובת הנאה כלשהי בגינה", נכתב בעתירה. "על אף חלוף למעלה מ-40 שנה (!) לא נרשמה "החלוקה החדשה" ולא נרשמה הערה כלשהי לענין ההפקעה. העירייה לא טרחה לרשום בלשכת רישום המקרקעין הערה כלשהי בדבר הפקעת הקרקע, ואף נמנעה מלרשום את השטח המופקע על שמה". זאת על אף שנרשם בין היתר כי התכנית תבוצע תוך 5 שנים מאישורה הסופי – "על אף חלוף למעלה מ- 40 שנה – לא נעשה דבר וחצי דבר, קל וחומר לא מומשה ההפקעה", לשון העתירה.

העותרים מבקשים מבית המשפט להורות על העירייה והוועדה להכשיר את הקומה השלישית ולבטל את הפקעת הקרקע תוך שינוי הייעוד, כך שתכנית השיפוץ של הבניין תאושר ותוכל לצאת אל הפועל.

מעיריית הרצליה נמסר: "העירייה תשיב בנושא זה בבית המשפט".

עורכי הדין ורד כהן ורענן בר און

עורכי הדין ורד כהן ורענן בר און

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר