אילוסטרציה. צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE
אילוסטרציה. צילום: א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

פעם סמנכ"ל וקונסול, היום עוזר לילדי הרצליה בלימודים. גמלאים מתנדבים

מעל שלושים גימלאים מהעיר מגיעים לבתי ספר ומסייעים לילדים המתקשים בלימודיהם. הכירו את עמותת "ידיד לחינוך"

פורסם בתאריך: 23.8.17 09:38

עמותת ידיד לחינוך היא הגוף המוביל בהפעלת גמלאים מתנדבים במערכת החינוך ברחבי הארץ. העמותה הוקמה בסוף שנת 2007 ומתקיימת כארגון ללא מטרות רווח, אשר פועל מעכו בצפון ועד לבאר שבע בדרום.

בהרצליה העמותה התחילה לפעול לפני כשלוש שנים וסיימה את שנת הלימודים שחלפה עם 25 מתנדבים שפעלו בחמישה בתי ספר בעיר: "ברנר", "ברנדיס", "יוחנני", "ויצמן" ו"הנדיב".

"בבית הספר "ויצמן", בו יש ילדי עובדים זרים וילדים ממעון לנשים מוכות, יש לנו בין שמונה לתשעה מתנדבים", מסבירה רכזת העמותה בהרצליה, בלהה מור. היא מספרת שהחלה את דרכה כמתנדבת ב"ידיד לחינוך" בשנת 2013, מיד עם פרישתה מהעבודה, וב-2015, כשהעתיקה את מקום מגוריה לרמת השרון, קיבלה על עצמה לרכז את מתנדבי "ידיד לחינוך" בהרצליה. "כיום יש לנו תשעה מתנדבים בהמתנה להיכנס לעמותה ואני מקווה שנתחיל את השנה הבאה עם שלושים מתנדבים לפחות".

פעילות העמותה נעשית בשיתוף עם מחלקת החינוך של עיריית הרצליה. על בית הספר להחליט אילו תלמידים זקוקים לעזרה ובמסגרת המפגשים מגיעים אליו המתנדבים פעם בשבוע לכחמש שעות באישור וידיעת ההורים, ומסייעים לתלמידים בשיעורי ליבה שונים.

בלהה מור מסבירה כיצד מתנהלת הפעילות: "זה לא מגיע במקום מורה פרטי ורוב המתנדבים שלנו לא מגיעים מהוראה, אלא הם פשוט אנשים טובים שרוצים לעזור. המתנדבים מקבלים מהמורה את החומר הנלמד על מנת ללמד את מקצוע הליבה שבו מתקשה התלמיד. מתנדבת אחת עובדת עם המורה בכיתה, אך ברוב הפעמים התלמידים יוצאים מהשיעור ויושבים עם המתנדב בספרייה, בחדר של היועצת וכו'. לפעמים המתנדבים מתחילים את המפגש עם משחק קטן, לפעמים נותנים לתלמידים מתנה קטנה. חשוב לנו שיתקיים רצף – המתנדב מקבל מספר מסוים של תלמידים ומלווה אותם במשך כל השנה".

אריה שיבי, בן 76 מהרצליה, כיהן בעבר כסמנכ"ל משרד התיירות ושימש קונסול בסקנדינביה, יפן וקנדה. הוא מתנדב מזה שבע שנים בעמותה ובשלוש השנים האחרונות בביה"ס "ברנדיס" בהרצליה. לדבריו, מכיוון שהוא מחובר מאוד לנושא החינוך, כשיצא לגמלאות והתעניין בפעילות בתחום זה, שמע על העמותה מידידים ומאתר האינטרנט שלה והחליט להצטרף. "אני באמת חושב שהחינוך זה הנושא החשוב ביותר במדינת ישראל, ולמרות זאת אני לא חושב שמשקיעים בו מספיק או מביאים את כל כוח האדם הטוב ביותר לתחום. מעל הכל, אני חושב שפעילות בקרב ילדים בגיל הרך היא חשובה במיוחד, משום שזו ההזדמנות להנחיל ערכים חשובים הכרוכים במעשים טובים ובמידות טובות. אם אנחנו לא נעשה את זה בגיל הרך, אנחנו נפספס. אם אנחנו באמת רוצים לבנות חברה טובה יותר, איכותית וראויה יותר אז חינוך הוא המפתח והדרך. אומרים 'דרך ארץ קדמה לדרך תורה'. אנחנו רואים היום בכל מקום מעשים נוראיים: אלימות מילולית, פיזית, רגשית, מינית ובריונית ואני חושב שאפשר לשפר את הנושא הזה אם ניתן את הדעת להנחיל יותר ויותר ערכים בגיל הרך".

אריה שיבי

אריה שיבי

במסגרת ההתנדבות מלמד שיבי בבית הספר לפחות 5-6 שעות בשבוע תלמידים בכיתות ג', ד' וה' באופן פרטני או בקבוצה של עד ארבעה ילדים. "אנחנו מטפלים בילדים שחווים קשיים בלימודים או במחוננים, כי גם הם לא מוצאים את עצמם בכיתה נורמטיבית. אני מלמד הבנת הנקרא, מתמטיקה, מדעים, אבל יותר מכל אנחנו מנסים להנחיל להם ערכים: כבד את אביך ואת אמך, כבד את הזולת, סדר וניקיון, אחריות, יושר, מחויבות ודברים שהם הבסיס לעיצוב האישיות של התלמיד".

שיבי מספר על חוויות משמעותיות במהלך התנדבותו ב"ברנדיס": "הגיע תלמיד מחו"ל שהוריו גרושים ובקושי ידע עברית. הוא היה קצת פרא אדם כי הייתה לו בעיה רצינית מאוד. למדנו על דמויות כמו לואי פסטר ומארי קירי, ופתאום הוא אמר לי: "אני כל כך אוהב ומתרשם מכל אותם דמויות מופת, שאני רוצה להיות מדען". אני חושב שבאמת הצלחתי להקנות לו חשיבה ארוכת טווח, כיוון מסוים. לאט לאט הוא הפך מתלמיד שיש לו בעיות רגשיות מאוד קשות לתלמיד הרבה יותר טוב.

"חוויה נוספת מרגשת הייתה לי עם תלמיד ששני הוריו עיוורים. ישבתי איתו ולמדנו הבנת הנקרא ואנגלית. אביו העיוור הצטרף אלינו ויחד גם חינכנו אותו וגם למדנו.

"אנחנו מדברים על השפעה ברמת המיקרו, אבל גם ברמת המאקרו, מכיוון שאנחנו עמותה שיש בה למעלה מ-2,500 מתנדבים. אני חושב שזו תרומה עצומה למערכת החינוך בישראל ואני קורא לכל גמלאי שיכול לבוא ולתרום לחינוך".

ובלהה מור מסכמת: "בדרך כלל, כשמסתיימת שנת הלימודים, הילדים עצובים מכך שלא יראו יותר את המתנדב, והמתנדב אומר לי: "בלהה, מה אני אעשה עכשיו בלי הילדים".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר