סדנאות זילוף ואפייה. תמונה ממאגר Shutterstock

סדנאות זילוף ואפייה: בואו ללמוד מהמובילים בתחום

מתלבטים איזו מתנה להעניק לבן/בת הזוג? יצאנו להכיר את סדנאות הזילוף והאפייה המובילות בישראל והתאהבנו בקונספט

פורסם בתאריך: 2.12.19 14:45

לירון מלכה – סדנאות זילוף ואפייה

על האופה הוורודה כבר שמעתם? אם אתם נמנים על עשרות אלפי העוקבים שלה, כנראה שכבר שמעתם, ואם לא, אתם מוזמנים להציץ ולהתמכר לשפע העוגות הגבוהות, המרשימות והטעימות שהיא מכינה. לירון מלכה, מעצבת עוגות ומנחת סדנאות, מכניסה את התלמידים והעוקבים שלה ברשת לעולם שלם של קצפות, דמויות, זילופים, שוקולדים ובעיקר, המון הנאה.

מאפס למאה בשש שנים

"אף פעם לא התעסקתי עם אפייה" מודה לירון. "לא הייתי ילדה שנמצאת במטבח, ועד לפני שש שנים לא הייתי מכינה אפילו את עוגות השוקולד הפשוטות עם הסוכריות הצבעוניות למעלה, אבל כשהגיעה חופשת הלידה שלי, עם הבן האמצעי שלי, חיפשתי דרך להעביר את הזמן. הגעתי לכל מיני קבוצות בישול שונות, אספתי מתכונים ופשוט התחלתי להכין. בהתחלה עוגות בחושות, אחר כך שמרים, ואז נתקלתי בעוגה מעוצבת והתלהבתי, התחלתי לחקור את התחום. הכנתי בהתחלה עוגות לבת שלי והעליתי לפייסבוק, ומשם זה פשוט התגלגל. נשים פנו אליי וביקשו ללמוד ממני, שאני אראה להן, שאני אכין והן יעזרו, ומשם זה נפתח בצורה כמעט טבעית לסדנאות".

לירון מלכה – סדנאות זילוף ואפייה

לירון מלכה – סדנאות זילוף ואפייה

לומדים אחד על אחד

את הסדנאות בנתה לירון בצורה מאד מסוימת, ובעיקר מתוך ידיעה ברורה של איך לעשות דברים בצורה מעט שונה. לאחר שהלכה בעצמה לסדנה כדי להעמיק את הידע, והשתתפה בקבוצת עם 12 בנות, הבינה שאצלה – זה יהיה אחרת. "חשוב לי מאד היחס האישי. בקבוצה עם 12 בנות, מצאתי את עצמי מסיימת את החלק שלי ופשוט יושבת וממתינה לשאר, לא הצלחתי לראות מה כולן עושות והרגשתי שחווית הלמידה פשוט מתפספסת. עבורי, היחס האישי הוא הכרחי כדי להגיע לרמת הטכניקה הגבוהה אליה אני רוצה שהתלמידים יגיעו. אני מעבירה סדנאות של אחד על אחד, בהן אני מרגישה שניתן ללמוד הכי טוב, וגם סדנאות לקבוצות קטנות, עד שישה משתתפים. לאחרונה, החלו לעקוב אחריי חיילות, אימהות חד הוריות, שלא בהכרח יכולות להרשות לעצמן את העלות של סדנה אישית או קבוצתית קטנה, אז להן אני עורכת סדנאות הדגמה בתשלום ממש סמלי, בהן הן יכולות ממש ללמוד תוך כדי צפייה בי, קבלת טיפים, טכניקות וכלים לעשות את הכל לבד בבית".

קורס עיצוב עוגות מקצועי

לצד הסדנאות האישיות שמעבירה לירון, היא מציעה קורס התמקצעות מקיף של 30 שעות שמיועד גם למתחילות בתחום שמעוניינות ללמוד וגם לקונדיטוריות מקצועיות שרוצות להכיר לעומק את תחום הזילוף. הקורס מקיף את תחום עיצוב העוגות מכל צדדיו, כולל לימודי מוסים, עוגת מספרים, עוגות סמאש קייק ועוד. "מגיעות אליי נשים מהתחום שרוצות להתמקצע יותר, שהן מוכרות עוגות אבל חסר להן את הטאצ', את הסיומת הזאת, כדי שיהיה מושלם. ומגיעות אליי גם אימהות או סבתות שרוצות להכין את העוגה לילד או לנכד, זה קורס שמתאים לכל מי שרוצה ללמוד".

גם פתרון מושלם לאוהדי הכדורגל. צילום עצמי

גם פתרון מושלם לאוהדי הכדורגל. צילום עצמי

והכי חשוב – היחס האישי

אחד הדברים הבולטים ביותר בלירון הוא שהיא באמת ובתמים רוצה ושמחה לחלוק את הידע הנרחב שלה. אמנם אלו שעברו אצלה סדנה מקבלים את הלימוד האישי, אבל גם 25 אלף העוקבים שלה באינסטגרם מקבלים סדנאות יומיות, טיפים, סרטונים, מתכונים והמון המון מידע על בסיס יומי. "אצלי הכל פתוח" אומרת לירון. "אין סודות. זה גם מה שאוהבים אצלי. אני לא מעבירה סדנה ואז נעלמת, אני תמיד זמינה, גם למי שעבר אצלי סדנה וגם לעוקבים שלי. שואלים אותי, מתייעצים איתי, אני תמיד שם בשבילם".

ומה יהיה בהמשך?

לירון, שקראה לעסק שלה Pink cake, הולכת עם הצבע הוורוד עוד מילדות, והחלום שלה הוא לפתוח קפה בוטיק בקונספט ורוד, עם עיצוב ורוד וקינוחים ורודים. "כל הבית שלי ורוד", היא מספרת. "המטאטא ורוד, היעה ורוד, הפח שלי ורוד, ופעם בכמה זמן אני אפילו צובעת את השיער שלי בורוד. החלום שלי לפתוח מקום, מאחור יהיה חדר סדנאות גדול ומקדימה יגישו תוצרים ורודים וטעימים. אני בדרך לשם…"

פינק קייק

טלפון : 054-9183040

מעבר לעמוד האינסטגרם

מעבר לעמוד הפייסבוק

מעבר לאתר

פינק קייק. צילום עצמי

פינק קייק. צילום עצמי


עינת גל – סדנאות אפייה וזילוף

אופה רק מה שטוב לה

האהבה של עינת למטבח החלה להתבשל עוד מגיל צעיר, כשהיתה מכינה לבני הבית פודינגים ועוגות בהפתעה. לאט לאט, היא  קיבלה בלעדיות על הכנת הקינוחים בארוחות חג המשפחתיות ובמפגשים עם החברים.

עם השנים, למרות אהבתה למטבח ולאפייה, מצאה את עצמה מטפחת קריירה בתחום קצת פחות יצירתי – פיננסים ושוק ההון, כשחיבתה למטבח נשארת בגדר תחביב מתוק בלבד.

כשהיתה עינת בחופשת לידה, עזבה המשפחה את רמת גן ועברה לגור בהר אדר. בעקבות המעבר, נאלצה עינת לעזוב גם את עבודתה הקבועה, וראתה בכך את ההזדמנות לשנות כיוון בחיים.

כך החלה עינת לימודי הקונדיטוריה ב-"אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה" ובהמשך – הקימה את "CUP&CAKE"  (על שם קינוחי כוסות ועוגות המפורסמים שהכינה למשפחה).

CUP&CAKE– זה פיס אוף קייק

אחרי שמימשה את תשוקתה לקונדיטוריה ואפתה את זה בגדול, עינת החליטה שזה הזמן להנחיל את הידע והאהבה שלה למטבח גם לאחרים. וכך החל הדבר הטוב הבא: העברת סדנאות בכל הארץ, כדי לאפשר לכל מי שחפץ בכך לממש את תשוקתו לנושא.

את הסדנאות שלה בונה עינת מתוך הבנה שאנשים רבים שרוצים לאפות ולהרשים את הקרובים והחברים בעוגות מקושטות, למעשה חוששים מאפייה וקונדיטוריה. כדי להנגיש את החומר ולהראות למשתתפים שבאמת כל אחד יכול, היא מבססת את הסדנאות, שרובן נערכות במסגרת בתים מארחים, על למידה בקבוצות קטנות ובגובה העיניים.

סדנאות הזילוף והשמרים הן המבוקשות ביותר, אבל מי שחולם דווקא על מפגש בו ילמד לעבוד עם חומר אחר הקרוב ללבו, ימצא תמיד אוזן קשבת אצל עינת שתשמח לתפור סדנה מיוחדת עבורו.

עינת גל. צילום: חן ליאופולד

עינת גל. צילום: חן ליאופולד

מי מפחד מעבודת הזילוף

משתתפי סדנאות הזילוף מגיעים תמיד עם חלום על הקישוט המושלם והעוגה המדהימה אותה הם רואים בעיני רוחם. כשמגיע הרגע, הם לעתים קרובות קצת מהססים, ומתקשים לשחרר את החומר משקית הזילוף. עינת מבינה את החשש של המזלפים הטריים, אבל מקפידה להתחיל את ההדרכה מאפס, כך שבסוף, כל אחד מצליח לזלף כהלכה.

מה מזלפים: כל משתתף מקבל עוגה מעינת, ועליה הוא מיישם את החומר הנלמד. עינת מגיעה לסדנה עם עוגות מוכנות מראש, וכל אחד מהמשתתפים מקבל גם את המתכון להכנת העוגה.

לרשות המשתתפים עומדת עוגת-דמה המשמשת כר לניסויים בשלב האימונים, כך שהעוגה האמתית לא 'תהרס'.

עוגת סדנאות זילוף ואפייה. צילום: חן ליאופולד

עוגת סדנאות זילוף ואפייה. צילום: חן ליאופולד

ללמוד את החומר

לעומת סדנאות הזילוף שנוגעות בצד האמנותי-עיצובי, סדנאות השמרים נוגעות ברבדים עמוקים יותר של הקונדיטוריה.  בסדנאות האפייה המכונות 'כל אחד יכול', לומדים המשתתפים להבין את החומר, במלוא מובן המילה. למידת הסודות הקטנים של אפייה עם שמרים הם שעושים את ההבדל בין אפייה מוצלחת, לתוצר שנראה כמו תקלת אפייה עגומה.

למשתתפים החוששים, עינת מזכירה ששמרים הם אמנם יצור חי, אבל הוא לא נושך, ולכן אין כל סיבה להירתע מהם. ברגע שמבינים איך עובדים השמרים, אומרת עינת, האפייה הופכת לכיף ולא למשימה מפחידה.

מה אופים: עוגות שמרים, לחמניות בריוש, פוקצ'ות.

מי שמעוניין לדעת מה עוד אפשר לעשות עם בצק שמרים, יכול למצוא שלל מתכונים נוספים באתר של עינת.

הקו החם – היישר מהתנור לטלפון של עינת

כמי שמחוברת לנושא בעבותות של אהבה, עינת תמיד מוכנה לענות על שאלות הנוגעות לחומר הנלמד, גם הרבה אחרי תום הסדנה. לא פעם היא מקבלת שאלות ממשתפים שהיו בסדנאות שלה לפני שנה, שנתיים ואף יותר, והיא תמיד שמחה לענות על השאלות הללו. עינת מודה שהדבר האהוב עליה ביותר זה לקבל ממשתפי הסדנאות תמונות מרשימות של תוצרים מפוארים שיצאו תחת ידיהם בזכות מה שלמדו אצלה.

בנוסף, עינת מעבירה חוגי אפייה וזילוף לילדים. באתר של עינת נמצאת חנות האון ליין שם ניתן לרכש את כל חומרי הגלם והאביזרים שהופכים את כל הקשור לקונדיטוריה ביתית קל, פשוט ובעיקר – מהנה יותר.

ואם אתם רוצים לדעת עוד על אפייה – מומלץ ביותר לבקר בבלוג שבאתר, שיאפה לכם רק טוב.

עינת גל- סדנאות זילוף ואפייה

טלפון: 054-7240311

מעבר לאתר

מעבר לעמוד הפייסבוק

מעבר לאינסטגרם

צילום: חן ליאופולד

צילום: חן ליאופולד


כתבה שיווקית


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר