ד"ר יובל כרמון צילום באדיבות בית החולים מאיר
ד"ר יובל כרמון צילום באדיבות בית החולים מאיר

טרשת נפוצה: חשיבותו הגדולה של האבחון המוקדם

ד"ר יובל כרמון, מנהל המרפאה לטרשת נפוצה, מסביר מהם הסימנים למחלה, איך מטפלים כדי למנוע התקפים חוזרים ומדוע זה הדבר החשוב ביותר בטיפול

פורסם בתאריך: 26.10.17 11:47

ד"ר יובל כרמון, תושב רעננה, למד רפואה במסגרת העתודה הצבאית בטכניון. לאחר מכן היה רופא בצבא וסיים את שירותו כמפקד אגף רפואה בחיל האוויר. הוא התמחה בנוירולוגיה בבית החולים מאיר והמשיך להתמחות על בתחום הטרשת הנפוצה באוניברסיטת "באפלו" בניו יורק. כשחזר לארץ, עבד מספר שנים כנוירולוג בכיר בתל השומר ומ־2015 הוא מנהל את המרפאה לטרשת נפוצה בבית חולים מאיר.

"המרפאה לא עוסקת רק בטרשת נפוצה", אומר ד"ר כרמון. "זה אמנם העיסוק העיקרי של המרפאה, אבל היא מתעסקת גם בהשפעה של מערכת החיסון על מערכת העצבים, מה שנקרא נוירו-אימונולוגיה קלינית. אני הרופא היחידי במרפאה. המרפאה הייתה קיימת עוד לפני שהגעתי אבל במתכונת יותר מצומצמת של כ-70 מטופלים, היום יש לנו כבר 300 מטופלים. בין המחלות שמטפלים בהן במרפאה, מחלת הטרשת הנפוצה היא השכיחה ביותר אבל קיימות עוד מחלות שהן נדירות יותר".
"טרשת נפוצה היא מחלה שיש לא מעט חולים בה בארץ כאשר כמעט כל המטופלים נמצאים במעקב או בטיפול אצל נוירולוגים שמתמחים בזה", מסביר ד"ר כרמון, "רוב המטופלים משלב האבחון נמצאים במעקב של מרפאות בבתי חולים. מדובר במחלה שתוקפת על פי רוב אנשים צעירים, יותר צעירות. פי שתיים יותר נשים מגברים, החל מגיל 15 עד גיל 50. כמובן שזה יכול לקרות בצורה נדירה יותר לצעירים יותר או אפילו מבוגרים יותר. זו בעצם המחלה הנוירולוגית הכי שכיחה בקרב צעירים והיא יכולה לגרום לנזק רב".

ד"ר כרמון אומר כי לרוב אנשים מגיעים להיבדק כשהם מרגישים משהו לא בסדר. "מדובר במחלה שיש בה שלושה מרכיבים עיקריים. אחד זה דלקת באזורים שונים של המוח וחוט השדרה. היכן שהדלקת פוגעת, שם גם נוצר הסימפטום. אם הדלקת פוגעת בעצב הראיה אז המטופל יתלונן על טשטוש ראייה, לא לשנייה אלא לימים שלמים. הדלקות יכולות לגרום לרדימות במחצית גוף, בפנים, חולשה ביד, חולשה ברגל, חוסר יציבות ועוד. אנשים שחווים את התסמינים האלה מגיעים לרופא משפחה שבודק אותם וככה הם בעצם מאובחנים. מסתייעים באבחון בבדיקת MRI מוח. לאחר שמגיע אלינו מטופל אנחנו צריכים לטפל בהתקף הדלקת עצמו. הרבה פעמים אנחנו מטפלים בתרופות כמו סטרואידים. יש לנו אחות שהיא ייעודית לכך והיא מכירה את כל המטופלים. אנחנו מקבלים את החולים לאשפוז יום מהיום להיום אם צריך. בנוסף, לאחר שאדם מאובחן במחלה אנחנו שמים אותו בטיפול מותאם שמטרתו היא למנוע ולהפחית התקפים חוזרים ובכך למנוע התדרדרות במחלה. הבעיה היא לא דווקא ההתקף עצמו, אלא הנזק שנשאר אחרי כל התקף לכן יש משמעות לאבחן את המחלה בזמן ולהתחיל בטיפול מוקדם. אנחנו מלווים את החולים והחולות לאורך כל מעגל החיים שלהם בכל מיני תהליכים שונים ומעניקים לכולם את הטיפול הכי טוב שאנחנו יכולים".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר