מבקשי מקלט מפגינים בירושלים. צילום אמיל סלמןמבקשי מקלט מפגינים בירושלים. צילום אמיל סלמן
מבקשי מקלט מפגינים בירושלים. צילום אמיל סלמן

"עם שהמילה פליט נמצאת כה עמוק ב-DNA שלו ראוי שיהיה קצת יותר נדיב"

המדינה החליטה לגרש את מבקשי המקלט מאריתראה וסודן, מדינות שהשיבה אליהן פרושה כליאה או מוות. האם אתם מתביישים בהחלטה לגרשם? הפרלמנט של הרצליה עונה

פורסם בתאריך: 3.2.18 18:51

תומר שילה

תומר שילה

תומר שילה

מי שמגיע לאזור התחנה המרכזית בתל אביב ורואה את אלפי הפליטים/מהגרי העבודה שנמצאים שם, לא יכול שלא לחוש חמלה מחד על מצבם ומצוקתם הכלכלית, ומאידך הבנה לחששות ולפחדים של תושבי דרום ת"א מפניהם. לצערי, המדינה אשר היתה אמורה לדון בעשרות אלפי הבקשות שהוגשו לה להכיר במסתננים כפליטים, משכה רגליים במשך למעלה משלוש שנים ודנה רק בעשרות בודדות של בקשות, כך שלא ניתן לשלול את טענתם כי הם נמלטו ממדינות מוצאם מפחד מפני רדיפה ומוות מפני הטבח הנורא שהתרחש ומתרחש שם. אסור לנו כיהודים לשכוח אף פעם איך גם אנחנו התדפקנו על שערים נעולים של מדינות, איך נתקלנו בנמלים סגורים ואיך שלחו אותנו למותנו. עם שהמילה פליט נמצאת כה עמוק ב-DNA שלו ראוי שיהיה קצת יותר נדיב, קצת יותר הוגן, קצת יותר מוסרי וינהג בהתאם לפסוקים "זכור כי עבד היית בארץ מצרים" ו"לא תסגיר עבד אל אדוניו".

תומר שילה הוא עורך דין, מומחה בייצוג חייבים בהליכי פשיטת רגל ופעיל חברתי בהרצליה.

לימור קריספין

לימור קריספין. צילום פרטי

לימור קריספין. צילום פרטי

במדינה נושבת כיום רוח גבית למחאה נגד גירוש מבקשי המקלט ולעצירת המדיניות  האכזרית הנוגדת את המסורת היהודית. מבקשי המקלט מאריתריאה ומסודן, גברים ונשים הנושאים בגופם ובנפשם את הצלקות המחרידות מבריחתם, גם ילדים שנולדו בישראל, מבקשים מאיתנו רק דבר אחד וזה לחיות. נכון, אנחנו צריכים להיות קשובים להם ולסייע להם ככל שניתן, אך במדינתנו הקטנה זאת בעיה לאלכס כמויות כאלה של פליטים. אולי אנו נהיה "שרוול" בהעברת חלק מהפליטים למדינות שיכולות לקלוט, ובכך נוכל לסייע יותר במציאת פתרון הולם לבעיה, כי אל לנו לשכוח שגם אנו פעם היינו "פליטים". ישראל חתומה על אמנת ז'נבה האוסרת על הארצות החברות בה לגרש פליטים למקום שממנו הם ברחו, בלי קשר אם מבקש המקלט נכנס באופן חוקי או בלתי חוקי. אלה חוקים שנקבעו על בסיס נתונים שנאספו בתקופת השלטון הנאצי, כשיהודים חצו גבולות וביקשו הגנה. אז מה מדינת ישראל עושה? מגרשת את הפליטים אל מדינה שלישית, רואנדה.

לימור קריספין היא מנהלת בתחום ההייטק

 

 

אלי חיו-חמו

אלי חיו חמו. צילום עזרא לוי

אלי חיו חמו. צילום עזרא לוי

בשנים האחרונות היינו עדים לתופעה רחבה של הסתננות ממדינות אפריקה לישראל, שהופחתה עם הקמת גדר הגבול ליד מצרים, שימוש במתקן חולות ותיקוני החוק למניעת הסתננות. מצד אחד, עלינו להיות אנושיים ולדאוג לביטחונם של מבקשי המקלט שהגיעו לישראל ולדאוג לזכויות האדם הבסיסיות שלהם למרות שאינם אזרחי המדינה. אולם עדיין יש למצוא פתרון לבעיה ולדאוג למבקשי המקלט שנמצאים כבר בארץ, בחינת בקשותיהם ובדיקה האם באמת נמצאים בסכנה ונדרשת הגנה עליהם. ההסכם האחרון לגירוש מבקשי המקלט איננו צודק. גירושם למדינות כמו אוגנדה ורואנדה צריך להיות רק אם מדינות אלו יוכיחו כי הן יכולות לספק לאותם מבקשי מקלט הגנה, זכויות בסיסיות והסדר מעמד. מאחר ומעדויות מבקשי המקלט שגורשו למדינות אלו עולה כי מעמדם הורע, יש לנסות ולמצוא פתרונות יעילים יותר ולחתום על הסכמים עם מדינות אחרות שיוכלו לקלוט את מבקשי המקלט ולדאוג להם בצורה המיטבית.

אלי חיו חמו (ג'מיל) הוא בעלי קבוצת הכדורגל הפועל הרצליה ובעלי מסעדת מפגש השרון בעיר

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר