דקתלון. צילום REUTERS
דקתלון. צילום REUTERS

האם הייתם עומדים בתור בחנות דקטלון ביום הפתיחה?

מצד אחד, התור מטורף. מצד שני, הציפייה הארוכה והמאמץ יוצרים חווית קנייה שונה. הפרלמנט של הרצליה יוצא לשופינג

פורסם בתאריך: 17.9.17 08:34

לימור קירספין

לימור קירספין

לימור קריספין

"דקטלון היא אחת מרשתות קמעונאות הספורט הגדולות בעולם, אשר החלה את דרכה בשנות השבעים כחנות קטנה בצרפת והיום פושטת על מדינות רבות עם סניפיה, ואחת מהן נכנסה לישראל. אך במדינתנו, כמו במדינתנו, מהקורה כשיש מחירי לואו-קוסט?! יש עומס מטורף, ולכן רק ארבעה ימים אחרי שנפתח הסניף בראשון לציון, החנות הודיעה על סגירת שעריה על מנת למלא את המלאי שאזל, ושבה לפעילות יממה אחרי. בחנות לא ציפו לכמות האדירה של ישראלים שפקדו את הסניף. למעלה מ- 6,000 איש הגיעו החל משעות הבוקר המוקדמות והמתינו בתורים ארוכים בכניסה. אחת השאלות הכי מסקרנות שעלו סביב הגעתה של הרשת הייתה האם המחירים ימשיכו להיות אטרקטיביים גם במעבר מאירופה לישראל – והתשובה היתה כן, לדברי מנהלת החנות. אז חברים יקרים, אני שואלת: למה להגיע על ההתחלה ולעמוד זמן רב בתור למדידה ואחר כך לחכות שעות בקופות בלחץ ודוחק??!! הרי גם בעוד שבוע או חודש נקבל את אותם המחירים ואותם הבגדים, אז למה לי כל "התענוג" המר הזה? אני הייתי מוותרת ומגיעה לאחר זמן מה".

  • לימור קריספין היא מנהלת בתחום ההייטק.
אלי חיו-חמו (ג'מיל). צילום עזרא לוי

אלי חיו-חמו (ג'מיל). צילום עזרא לוי

אלי חיו חמו

"באופן אישי לא הייתי עומד בתורים ענקיים וארוכים לקניית ביגוד וציוד ספורט גם עבור מחירים מוזלים בחנות. הייתי מעדיף לחכות תקופה לאחר הפתיחה הגדולה ולהגיע לחנות ללא תורים ועומסים. כיום בעידן הטכנולוגי ניתן להזמין ביגוד במחירים מוזלים לא פחות באינטרנט ובאפליקציות השונות של הרשתות ולחסוך בזמן ובכסף. בנוסף, היצע החנויות והמבצעים בכלל החנויות מאפשר מחירים נוחים כך שהתחרות בתחום האופנה גדלה ואנו מרוויחים כצרכנים.

"עם זאת, אני יכול להבין את הריגוש והחוויה של אנשים בלהגיע לפתיחה החגיגית של החנות, לעמוד בתורים, להיות הראשונים שקונים בגד מסוים בחנות מסוימת בארץ ובמחירים אטרקטיביים. הציפייה הארוכה והמאמץ יוצרים חווית קנייה שונה מרכישה מקוונת או מקנייה בחנות ביום רגיל שאינו יום הפתיחה".

  • אלי חיו חמו (ג'מיל) הוא בעלי קבוצת הכדורגל הפועל הרצליה ובעלי מסעדת מפגש השרון בעיר.
שני אבידן

שני אבידן

שני אבידן

"במילה אחת – לא. אין כל הצדקה להמתין בתור כל כך עמוס וארוך בשביל מוצרי ספורט, פנאי והנאה. בהחלט מדובר במוצרים שניתן היה להמתין עוד שבוע-שבועיים (ואפילו חודש-חודשיים) לרכישתם, לאחר שההתנפלות הגדולה תחלוף, בדיוק כמו שקרה כאשר רשתות חדשות (של אופנה ושל ריהוט ביתי) הגיעו לישראל. המתנה ממושכת בתור של אלפי אנשים יכולה להיות מוצדקת אם היה מדובר בצורכי/במוצרי בריאות חיוניים".

  • שני אבידן היא עורכת דין לענייני משפחה המתמחה בגישור ובגירושין בשיתוף פעולה 
תומר שילה

תומר שילה

תומר שילה

"השבוע חזינו פעם נוספת בתורים הארוכים שהשתרכו מחוץ לחנות הספורט החדשה דקטלון בראשל"צ, עד שהחנות שרק נפתחה, נאלצה לסגור את שעריה למשך מספר ימים על מנת לחדש את המלאים. תמונות דומות ראינו כאשר נפתחה לראשונה חנות הרהיטים איקאה בנתניה וגם כאשר חברת נדל"ן מסוימת מכרה דירות בשיטת כל הקודם זוכה וכמובן שלא נשכח את חנויות "אפל" שהתורים משתרכים אליהן בכל פעם בא מתחיל להימכר הדגם החדש של האייפון, המזכירים את התורים ליד החנויות ברומניה בשנות שלטונו של צ'אושסקו.

"כל אדם וכך גם אני, יסכים לעמוד בתור ארוך במידה ויאמין, שהמוצר אותו מציעים למכירה, דרוש לו מאוד ונמכר במכיר מפתע מאוד והתור יגדל עוד יותר, במידה והמכירה המוזלת תבוצע לזמן קצר. אני לא חושב שכדאי לעמוד בתור ארוך בפתיחת החנות, או ביום השקת המוצר החדש ורצוי להמתין עד שהתורים והביקוש יירגעו ואז להגיע ולקנות את המוצר שהוא צריך, באותו המחיר, בצורה רגועה ולאחר מחשבה ובדיקה".

  • תומר שילה הוא עורך דין, מומחה בייצוג חייבים בהליכי פשיטת רגל ופעיל חברתי בהרצליה.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר