יריב פישר בטקס וסא"ל מחמוד חיראלדין ס"ל, דוברות העירייה
יריב פישר בטקס וסא"ל מחמוד חיראלדין ס"ל, דוברות העירייה

גיבור ישראל שנפל במבצע החשאי בעזה: הרצליה הנציחה את סא"ל מחמוד חיראלדין ז"ל

עיריית הרצליה קראה גינת כושר על שמו של קצין המבצעים המיוחדים שנפל בעזה והוענק לו צל"ש הרמטכ"ל. יריב פישר: "עם ישראל חב לו תודה גדולה"

פורסם בתאריך: 27.8.26 18:43

עיריית הרצליה קיימה טקס מרגש לקריאת גינת הכושר בסמטת מורן על שמו של סא"ל מחמוד חיראלדין ז"ל, גיבור ישראל, קצין ומפקד במערך המבצעים המיוחדים של אגף המודיעין, שנפל במהלך מבצע מיוחד ברצועת עזה בשנת 2018.

בטקס השתתפו ראש העיר הרצליה יריב פישר, בני משפחתו וחבריו של מחמוד ז"ל, בכירי העדה הדרוזית, אנשי צבא, שותפים לדרך ואורחים נוספים. בין המשתתפים הייתה גם נדיה כהן, אלמנתו של גדול המרגלים אלי כהן ז"ל הגיבור, שהגיעה כחברת המשפחה ורואה קשר עמוק בין גורלות שתי המשפחות שאיבדו גיבורי ישראל שפעלו למען המדינה מתוך תחושת שליחות, תוך סיכון חייהם.

סא"ל מחמוד חיראלדין ז"ל נולד ב-28 בדצמבר 1977 בכפר חורפיש שבגליל העליון. הוא היה בין החניכים הראשונים בני העדה הדרוזית שהצטרפו לפנימייה הצבאית בחיפה, ובכך היווה השראה לבני העדה שהגיעו אחריו. בשנת 1997 התגייס לצה"ל והחל את שירותו בסיירת הצנחנים. בהמשך הצטרף למערך המבצעים המיוחדים של אגף המודיעין והשתתף במבצעים חסויים רבים. לצד שירותו הצבאי, הקדיש מחמוד חלק משמעותי מחייו לתרומה לקהילה ולעידוד בני נוער דרוזים לשירות משמעותי.

נדיה כהן בטקס הנצחת סא"ל מחמוד חיראלדין ז"ל, דוברות העירייה

נדיה כהן בטקס הנצחת סא"ל מחמוד חיראלדין ז"ל, דוברות העירייה

בני משפחתו וחבריו סיפרו כי רק לאחר נפילתו נחשפו לסיפורים רבים על מעשי הנתינה והסיוע שהעניק לאחרים במהלך חייו, חלקם נעשו בסתר. לדבריהם, מחמוד האמין עמוקות בהשקעה בדור הצעיר וביכולת של כל אדם לתרום ליצירת חברה טובה יותר.

ב-11 בנובמבר 2018 השתתף מחמוד במבצע מיוחד בלב רצועת עזה, שפרטיו נותרו חסויים. במהלך המבצע נקלע הכוח למצב מורכב מול האויב. מחמוד פעל בנחישות, בקור רוח ובאומץ כדי להגן על חבריו לכוח, ובהמשך קיבל על עצמו תפקיד קדמי בפעולת ההשתלטות על האויב ופעל בתושייה ובחתירה למגע. במהלך האירוע הוא נהרג מאש כוחותינו, והוא בן 41 בנופלו. לאחר נפילתו הוענק למחמוד צל"ש הרמטכ"ל על אחריות, מנהיגות, דבקות במשימה, דוגמה אישית, רעות, קור רוח ואומץ לב עילאי תחת אש.

ראש העיר הרצליה, יריב פישר, אמר: "עם ישראל חב תודה גדולה למחמוד חיראלדין ז"ל, גיבור ישראל, שהקדיש את חייו למדינה ולחברה ופעל באומץ ובמסירות יוצאי דופן. הנצחת שמו כאן, בלב העיר, היא הדרך שלנו לומר למשפחתו ולעדה הדרוזית כולה: אנחנו זוכרים, אנחנו מוקירים ואנחנו עומדים לצדכם. בני העדה הדרוזית הם חלק שווה, בלתי נפרד ויקר ממדינת ישראל, והחברה הישראלית כולה חייבת להם תודה והוקרה. מדינת ישראל צריכה לחבק את בניה ובנותיה הדרוזים ולהעניק להם שוויון מלא. זהו המעט שאנו יכולים לעשות עבור מי שנתן את היקר מכול למען כולנו".

קריאת גינת הכושר בסמטת מורן על שמו של סא"ל מחמוד חיראלדין ז"ל, דוברות העירייה

קריאת גינת הכושר בסמטת מורן על שמו של סא"ל מחמוד חיראלדין ז"ל, דוברות העירייה

בני משפחתו וחבריו של מחמוד ציינו בטקס כי בפעולותיו ההירואיות נמנעו אסונות גדולים במדינת ישראל, וכי חלק ניכר מפעילותו עדיין אינו ניתן לחשיפה. הם ציינו כי עבורם, ההנצחה בהרצליה היא דרך להמשיך את מורשתו ולהעביר לדורות הבאים את הערכים שבהם האמין ופעל כל חייו.

קריאת גינת הכושר על שמו של מחמוד ז״ל מבקשת להנציח לא רק את גבורתו ואת פועלו למען ביטחון המדינה, אלא גם את הערכים שהובילו אותו לאורך חייו – מנהיגות, נתינה, אחריות, רעות, מצוינות ואמונה בכוחו של הדור הצעיר.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר