מסעדת "גרקו" בהרצליה. צילום: דן פרץ
מסעדת "גרקו" בהרצליה. צילום: דן פרץ

יוון בהרצליה: מסעדת "גרקו" נפתחה באזור התעשייה

מסעדה יוונית, אחות ל"גרקו" שבאזורי חן, נפתחה לאחרונה ברחוב אבא אבן בעיר. בתפריט: דגים טריים, הופעות חיות והרבה אוזו. יאסו!

פורסם בתאריך: 8.1.18 18:22

סניף חדש למסעדת "גרקו" היוונית באזורי חן בתל אביב נפתח לאחרונה ברחוב אבא אבן באזור התעשייה והמסחר בהרצליה. המסעדה נמצאת בקומת הקרקע של מלון פאבליקה החדש ומשתרעת על שטח של 900 מ"ר. המסעדה החדשה מעוצבת כבוזוקיה – מועדון הופעות יווני שפרחה בו מוזיקת הרבטיקו האופיינית ליוון. במקום שני ברים, האחד בתוך המסעדה והשני ברחבה חיצונית. כמו כן נמצא בה אזור להופעות, בר דגים טריים, גריל יווני בסגנון "גירוס" בו נצלים עופות שהובאו במיוחד מיוון, מעדנייה יוונית, וכן אזור שירות עצמי לטובת עובדי המשרדים שבאזור בשעות הצהריים.

לאורך המסעדה בר ישיבה בו יוגשו משקאות על בסיס אוזו וציפורו קלאסיים לצד בירות "מיטוס" ויין לבן וצונן מסוג "ריצינה" כמיטב המסורת היוונית.

מסעדת גרקו החדשה הינה מסעדה-אחות לגרקו שבאזורי חן שהוקמה לפני ארבע שנים על ידי המסעדן צביקי עשת. "במהלך 25 שנים ביקרתי באיים, בכפרים ובערים, טעמתי, וחקרתי שלל מאכלים, הכרתי מאות בתי אוכל וספגתי את המגוון הקולינרי, התרבותי והחוויתי האינסופי של המטבח היווני", פירט עשת. "את הרומן הזה אני מביא לגרקו, יחד עם מוזיקה חיה וסוחפת המהווה חלק בלתי נפרד מסצנת הבוזוקיות באתונה, ועם חידושים כמו מעדנייה יוונית, בר דגים נאים, וגריל עופות בהשראת אוכל הרחוב היווני".

מסעדת "גרקו" בהרצליה. צילום: דן פרץ

מסעדת "גרקו" בהרצליה. צילום: דן פרץ

 

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

בין המנות במקום, שאולי מוכרות מ"גרקו" המקורית: דולמדס עלי גפן בעבודת יד; ספאנקופיטה, מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר; מאפה 12 האלים, פילו מטוגן במילוי גבינת פטה עם דבש פרג, שומשום לבן ושחור; מוסקה עם תפוח אדמה, חצילים, בשר עגל ורטב בשמל; לסבוס סוגניה, בצל ממולא בשר ואורז ברוטב לימון ועוד רבים.

יככבו בתפריט מנות חדשות כמו: חצי עוף בגריל עופות יווני, במרינדת תפוזים, דבש ותימין עם פיתות יוונית אפויות וסלט עגבניות חריף; כיסוני פסטה במילוי תרד ומנגולד ברוטב יוגורט וחמאת סטקה ולימון מקורפו (76 שקל); עגבניות ממולאות בפירות ים ברוטב עגבניות וציר ים (84 שקל);סופלקי מוסר ים בצל, עגבניות צלויות, יוגורט לימון ועשבי תיבול מטוגנים(68 שקל) סלט אוקטיפוס, פלפלים מעושנים, סלרי, שעועית לוביה עגבניות מגורדות ופטרוזיליה; קציצות כרישה וחומוס שיבולת שועל, עשבי תיבול ופטה (38 שקל); תבשיל חיטה בתבלינים תרד, מנגולד ועשבי תיבול על קרם ארטישוק ושקד לבן (58 שקל); ועוד

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. ויקי

    אחת המסעדות היווניות הטובות כאן בארץ. יצא לי להיות לא מעט בסניף בתל אביב. כיף שנפתח בהרצליה

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר