ליאור דה טאוקר. צילום אילן בשור

ההופעה חייבת להימשך: הצצה לחיי השחקנים בטירוף המופעים בחנוכה

לצאת מהבית מוקדם בבוקר ולחזור לקראת חצות, להופיע חמש פעמים ביום, לעבוד גם כשאתה חולה - לקראת טירוף המופעים מספרים הזמר והשחקן ליאור דה טאוקר ומנהל הבמה סילבא מורו איך עומדים בעומס של חנוכה

פורסם בתאריך: 8.12.17 13:43

"אין דבר כזה, ההצגה חייבת להימשך גם כשחולים או עייפים"

ליאור דה טאוקר, זמר ושחקן, מופיע בחנוכה ב"כוכבים מהספרים"

הזמן והשחקן ליאור דה טאוקר בן ה־39, עד לא מזמן תושב הרצליה, ומתגורר כיום בכפר סבא, מוכר למבוגרים בעיקר בשל הלהיט "כל הזמן אני חושב עליה". אבל בקרב הילדים הקטנים, הוא מוכר כקול מאחורי קופיקו וגם כדמות של פיקו החייזר בהצגות השונות של גיבורי האור, וכדמות של בובו, בתוכניות הדוד חיים. בחנוכה הוא מופיע בהצגה "כוכבים מהספרים", לצד יובל המבולבל, לירן כוהנר וקוקו בלו.

דה טאוקר מספר: "כיום אני בעיקר שחקן ומופיע בהצגות ילדים אבל אני עדיין שר, בעיקר בהצגות. אני כרגע ממש חזק בתחום הילדים ויש לי דמות שאני מגלם, שנקראת פיקו (חייזר חמוד מכוכב פיקוללה), דמות שאני רץ איתה בשנים האחרונות ומופיע בכל הארץ, גם במופעי חנוכה. בחנוכה אני מופיע במופע שמעביר מסר חשוב לילדים, במיוחד בעידן הסמארטפונים, להחזיר את הילדים לקרוא ספרים. אני עושה את זה במופע "כוכבים מהספרים", בשני תפקידים, גם כפיקו שהוא כאילו חייזר מכוכב אחר, דמות מאחד הספרים, וגם בעוד תפקיד שהוא הפתעה מאוד גדולה לילדים אבל אני לא רוצה להרוס להם את החוויה. ברור שהילדים מזהים אותי כי הם יודעים שגילמתי את בובו ועוד כל מיני דמויות כמו קופיקו בסדרה. אבל, אני חושב שדווקא ההורים הם אלו שבודקים ועושים גוגל ומאוד מפרגנים והם גם חלק מהקהל".

איך מתמודדים עם הלחץ של חנוכה?

"מתמודדים. נכון, זה יותר קשה עכשיו כשאני נשוי לליזי, עליה כתבתי את השיר 'חושב עליה', ויש לנו שני ילדים, מיכל ואיתמר, שבאו כמובן באו לפרמיירה של ההצגה. אבל זו העבודה שלי. מדי פעם כשאני יכול אני כמובן מביא אותם ומראה להם את מאחורי הקלעים, אבל זה לא קורה יותר מדי כי אנחנו עובדים נון סטופ, ממש סביב השעון. התחלנו עם החזרות כבר לפני חודשיים, וזה אומר חזרות מטורפות מבוקר ועד ערב, כולל חזרות על הטקסטים, תלבושות, כוריאוגרפיה, בימוי והכל. סיימנו את החזרות וממש השבוע התחלנו להופיע, כאשר ההופעות הראשונות היו השבוע בנתניה. עלינו עם המופע קצת לפני חנוכה ונמשיך גם אחרי חנוכה. אבל בחנוכה זה הטירוף האמיתי, כי אנחנו מופיעים ארבע-חמש פעמים ביום, מהבוקר ועד הלילה. אני חוזר ממש מאוחר אחרי ההופעות בחנוכה. אני חושב שלמרות שזה לא קל אני מאוד נהנה כי יש את הפידבק של הקהל, החיוכים, יש צחוקים ואהבה וזה דבר מטורף".

אין פאדיחות?

"הדבר היחיד שקורה לי לפעמים זה, שבגלל שעושים את זה הרבה פעמים ביום יש לפעמים קצת בלבול, כמו למשל, 'באיזה מערכה אני? ראשונה או שניה..'. זה קורה לפעמים אבל למזלי יש לנו מנהלי הפקה שמאפסים אותנו ועוזרים. בכל מקרה, זה כיף מטורף כי יש לנו גם צוות מדהים, כמו למשל אודי ואביעד שאיתנו בהפקה שהם מאוד מצחיקים ומעבירים לנו את הזמן בכיף. בכלל כל הצוות של המופע מגובש ויש לנו דינמיקה מטורפת. מאוד שמחתי להכיר אנשים חדשים בתעשייה שהתחברתי אליהם, הפכנו לחברים ממש טובים. אני משער שאחרי הלחץ אני אתגעגע לכל הטירוף הזה, אבל בגלל שאני עושה הפקות חנוכה ברצף כבר מעל לחמש שנים  – התחלתי עם גיבורי האור ועם דוד חיים ויובל המבולבל – אני יודע שיש את שנה הבאה. חוץ מזה שאני מרגיש מבורך כי אני הכי נהנה מזה שאני עושה משהו שאני אוהב ויכול להתפרנס ממנו. זו הברכה הכי גדולה שאתה יכול לקבל, אתה אוהב את מה שאתה עושה וגם מתוגמל על זה. אני גם שר מילדות ואני גם רוקד ואני עושה על במה אחת את כל הדברים שאני אוהב".

ומה קורה שחולים, או עייפים?

"אין דבר כזה, ההצגה חייבת להימשך גם כשחולים או עייפים. למשל לפני שנה הייתי ממש חולה אבל אי אפשר היה לבטל את ההופעה ועליתי להופיע. נכון, האדרנלין מעביר לך את החולי לשעה הקרובה והקהל לא מרגיש את זה, אבל הקושי הוא אחר כך כי אתה ממש גמור. אי אפשר להיות חולה בתעשייה הזו. מזל  שיש תרופות פלא. לדעת שמאות אלפי ילדים הולכים לראות אותך ולשמוע את הילדים מוחאים לך כפיים זה ממלא את הלב".

צצים אנשים מהעבר שמבקשים כרטיסים?

"ברור. יש כאלה שמתקשרים ואומרים, 'אה אחי…היינו ביחד ב… אתה זוכר אותי? יכול לארגן כרטיסים', או כאלה שאומרים, 'בוא תארגן לי כניסה מאחורי הקלעים..'. לא תמיד אני יכול לעשות משהו. לכן אני שמח שזה לא תלוי בי, כי יש מפיק ומנהלי הצגה שאחראים על זה וכרטיסים כמעט שאין כי 95 אחוז נמכרים. אז זה לא תלוי בי ואני לא שותף להפקה ויש מפיקים שאחראים על זה".

 

"חנוכה זה משהו אחר. זה ממש מרתון"

סילבא מורו, מנהל במה במופע "משפחת קדמוני בממלכת הדינוזאורים"

סאלי מורו. צילום פרטי

סאלי מורו. צילום פרטי

סילבא מורו, המכונה סאלי (43), מנהל בחנוכה הקרוב את הבמה של המופע "משפחת קדמוני בממלכת הדינוזאורים", בכיכובם של דביר בנדק וחני נחמיאס. בכובע הזה של מנהל במה, הוא אחראי על כך שהכל יתקתק ויעבוד כמו שצריך, החל מהסט שיהיה מסודר ועם כל הציוד הנלווה לכל מערכה, וכלה בבובות הדינוזאורים שמתעוררות במופע לחיים.

"אני אחראי על המופע הזה שרץ בכל הארץ בחנוכה הקרוב, הוא מספר. לדבריו, "אני אחראי על כל ההקמה של הבמה, נכון שיש עוד צוותים שמסייעים כמו מישהו שאחראי על תאורה וסאונד וגם אחראי על קיר הלדים שפועל במהלך המופע., אבל באחריותי כל מה שקשור לסגירות במה, כל מה שקורה מעבר לחשמל, החל משטיח וכלה באביזרים, תפאורה, וממש כל הסט. כשהשחקנים מגיעים לסט, הם סומכים עלי ויודעים שהכל מוכן ומאורגן.

במה זה מתבטא?

"בדברים קטנים וגדולים. למשל, אני אחראי על זה שהכל יהיה מתוקתק לא רק לפי מערכות אלא גם לפי צידי כניסת הבמה, צד ימין וצד שמאל עם האביזרים שהשחקנים צריכים. יש גם אביזרים שאני מכניס לבמה תוך כדי ההופעה כמו למשל רהיטים או כל שינוי של הסט. מאחר ומדובר במופע שמספר את סיפורם של משפחת קדמוני, יש לנו גם שלוש בובות ענק של דינוזאורים שעוברים על הבמה תוך כדי המופע, כשהם תלויים על חוטים ואז בזמן מסוים יש מפעילים שנכנסים בתוך הבובות ואז הבובות מתעוררות לחיים. כמנהל הבמה, אני עובד סביב השעון כי אני אחראי שהכל יעבוד.

איך מתמודדים עם הלחץ הזה של המופעים בחנוכה?

"חנוכה זה משהו אחר. זה ממש מרתון. זה כבר התחיל לפני חודש כשהשחקנים התחילו בחזרות. ביום ראשון האחרון הגענו לגבעת ברנר עם הציוד, כל השחקנים, ממש מופע מלא, ועשינו חזרה מלאה. אחרי זה נעבור עם כל הסט לבאר שבע. יש לנו ממש לו"ז של ההצגה הזו בכל הארץ, למשל ב־14.12 אנחנו בפתח תקוה, שם יש לנו 4 הצגות. אני עובד סביב השעון כי זו עבודה שדורשת הרבה שעות והשקעה וצריך ממש לזכור הרבה פרטים".

סאלי מורו ודביר בנדק. צילום פרטי

סאלי מורו ודביר בנדק. צילום פרטי

איך העבודה מול כוכבי המופע?

"אין הרגשה של בוסים, או שעובדים תחת מישהו, כי כולם עובדים ביחד ולכל אחד יש תפקיד. אבל ברור שהכוכבים של ההצגה זה דביר בנדק שמשחק בתפקיד הראשי במופע ביחד עם חני נחמיאס ויש גם את בן אדם (גליס, וגם בסדרה מלכים) וגם יניב פולישוק וסיון מסט. כולם אנשים מקסימים".

ואחרי חנוכה?

"אחרי חנוכה אנחנו מקפלים את המופע וכל אחד עובר לפרויקט אחר. אני בתחום הזה 14 שנה, עסקתי בו עוד כשגרתי בצרפת. כשהגעתי לישראל התחלתי לעבוד עם חנוך רוזן. זה היה לפני שמונה שנים. כיום אני עובד בתחום בכל מיני פרויקטים, לא רק כמנהל במה אלא גם בתחום התאורה. אני למשל עובד הרבה במחול ויש לי אחרי המופע הזה פרויקט עם אבשלום גולן מלהקת בת שבע. אני גם מטפל בתאורה באופרה, שם אני בכובע של טכנאי תאורה. חוץ מזה, אני גם זמר שמנגן על גיטרה ושר אבל אני פחות מופיע כי קשה לי להביא קהל בארץ. הופעתי בברים בתל אביב אבל עכשיו אני פחות עוסק בזה כי קשה להביא קהל".

גם אשתו של מורו, נטע, היא חלק מתעשיית הבידור. "נטע היא במאית אופרה ומלחינה", הוא מספר. "היא מביימת אופרה בתיאטרון רמת גן והיא גם עובדת באוניברסיטה עם תלמידים ויש לה שלושה פרויקטים השנה בתחום. הכרנו בשנת 2002 כשעבדתי בתור מנהל טכני בפסטיבל בגליל. לאחר שגרנו יחד בתל אביב ונולדה לנו בת החלטנו לעבור לגור מחוץ לעיר ובחרנו באזור השרון כי נטע מרמת השרון והמשפחה שלה גרה שם. מאז ועד היום אנחנו גרים בהוד השרון".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר