יתוש. צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

הופיעו מוקדם: יתושים נגועים בקדחת מערב הנילוס התגלו בהרצליה

היתושים, שבדרך כלל מתגלים בחודש יולי, התגלו בפעולות לכידה של המשרד להגנת הסביבה. עקיצת יתושים כאלה גורמת בדרך כלל למחלה דמויית שפעת. בעקבות זאת, ביצעה העירייה שורה של פעולות בנושא

פורסם בתאריך: 23.5.21 07:55

המשרד להגנת הסביבה הודיע כי יתושים הנגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס התגלו החודש בהרצליה. מדובר במועד מוקדם יחסית לשנים קודמות. בעירייה הרצליה הסבירו כי מייד עם קבלת ההודעה מהמשרד ביצעה העירייה סידרת פעולות בנושא. היתושים התגלו גם ובנחל חרוד שבגלבוע בסמוך ליישובים בית אלפא וחפציבה, ומהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי דרש מהרשויות המקומיות ניטור, ובמידת הצורך ביצוע טיפול והדברה מיידית.

היתושים התגלו במסגרת לכידות יתושים שערך המשרד להגנת הסביבה בחודש האחרון. בעשור האחרון התגלו יתושים נגועים החל מאמצע חודש יולי, ואולם ב-2021 כבר בלכידות שבוצעו בחודש מאי נלכדו יתושים נגועים. קדחת מערב הנילוס היא מחלה זואונוטית, שמקורה בבעלי חיים ומועברת גם לאדם. המחלה נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, המועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. תקופת הדגירה של מחלת קדחת מערב הנילוס (התקופה שחולפת מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה) נמשכת בין שבוע ל-14 ימים. במרבית המקרים מדובר במחלה קלה, דמוית שפעת אשר חולפת מאליה. סימני המחלה הם חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים. בתקופה זו של התפרצות נגיף הקורונה, על החולים המתגוררים באזורים שבהם נמצאו יתושים נגועים, להיות ערניים במיוחד לאפשרות של תחלואה בנגיף קדחת מערב הנילוס. כיוון שלא קיים חיסון לבני אדם, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לאדם.

המשרד להגנת הסביבה מדגיש, כי על הרשויות המקומיות מוטלת האחריות לטיפול במפגעי היתושים, וקורא לתושבים ליידע את הרשויות על קיום מפגעי מים עומדים ופריצות ביוב. התושבים יכולים באמצעים פשוטים יחסית לפעול להפחתת כמות היתושים, באמצעות ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים. כמו כן, מומלץ להתגונן מעקיצות יתושים על ידי התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים במידת הצורך.

השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, אמרה: "כבכל שנה, המשרד להגנת הסביבה מנטר ולוכד יתושים בחודשים אפריל-נובמבר, שמזוהים ונבדקים במעבדות משרד הבריאות. השנה היתושים הנגועים הקדימו להופיע. אני קוראת לרשויות המקומיות בכל הארץ לפעול למניעת מפגעי יתושים, וקוראת לציבור לעדכן את הרשויות המקומיות לשם טיפול יעיל ומהיר".

מעיריית הרצליה נמסר: "מייד עם קבלת ההודעה ביצעה העירייה סידרת פעולות מניעה למיגור המיפגע, שכללו בין היתר פעולות הדברה, ניטור מוקדי יתושים וייבוש תעלות, טיפול במוקדי מים עומדים, בניקוזים, בורות חלחול, בבתי עסק ובשטחים פתוחים". עוד נמסר מהעירייה כי בתחילת השבוע הקרוב יעלה קמפיין הסברה רחב היקף בנושא.


הצטרפו לערוץ הטלגרם של צומת השרון הרצליה


אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון הרצליה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר